UFC

Rockhold će se pripremati s Khabibom za svoj povratnički meč: ‘On je trenutno možda teži od Coste‘

Luke Rockhold i Khabib Nurmagomedov

 Instagram (luke Rockhold)
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije ovog ljeta vraća se u kavez

Sve od sredine 2019. godine, Luke Rockhold nije kročio u kavez. Dva poraza u nizu (Romero i Blachowicz) udaljila su bivšeg prvaka srednje kategorije od novih nastupa, ali 30. srpnja (sedmi mjesec) Rockhold će se ponovno naći unutar UFC-ova ''Octagona''.

Iako će proći više od tri godine od njegovog posljednjeg nastupa, Rockhold će odmah dobiti priliku obračunati se s četvrtorangiranim izazivačem srednje kategorije. Paulo Costa bit će njegov protivnik, a uspije li Rockhold pobijediti u tom meču, doći će jako blizu novom napadu na titulu.

Neće Rockhold imati nimalo lak zadatak protiv opasnog Brazilca, ali trening s Khabibom ulijeva dodatno samopouzdanje Rockholdu. Iako je Nurmagomedov karijeru proveo u lakoj kategoriji, nakon umirovljenja nabio je podosta kilograma i Rockhold smatra da će se lako obračunati s Costom nakon što odradi pripreme s Khabibom. Luke će dobar dio svojih priprema provesti u RVCA dvorani u Kaliforniji, ali jedan dio priprema planira provesti i u American Kickboxing Academyju, dvorani u kojoj je zapravo i proveo najveći dio svoje karijere.

''Moram poraditi na svom hrvanju i stoga ću ovaj tjedan raditi s Khabibom, možda čak i na Floridi. On (Khabib) je trenutno možda i teži od Paula Coste. Perfektan je za pripremiti me. Ako mogu hrvati s njim, Paulo će biti lak posao.'', rekao je Rockhold dok ga je intervjuirao ''The Schmo''.

Iako je gore navedeno kako će se Rockhold i Costa boriti krajem sedmog mjeseca, bivši prvak UFC-ove srednje kategorije ističe kako bi taj meč možda mogao biti pomaknut i za osmi mjesec. Paulo Costa navodno je krivac za odgodu.

''Paulo Costa je patetičan. On bi trebao napokon potpisati ugovor, pristati na propisanu kilažu i datum borbe. Konstantno se nameću pitanja oko datuma. Prvotno je bio ponuđen 2. srpanj (sedmi mjesec), a zatim 30. srpanj. Sada ova kuja pokušava pomaknuti meč na kolovoz (osmi mjesec). Umoran sam od čekanja. Uistinu želim prebiti tog tipa i stoga prihvaćam i kolovoz.'', objasnio je Luke.

Zanimljivo je kako je Sean Strickland istu priču imao u vezi Rockholda. Strickland i Luke trebali su se boriti u 11. mjesecu prošle godine, a Strickland je konstantno isticao kako se pribojava da će Rockhold otkazati meč i da će propasti sav trud i pripreme uložene za taj meč. Rockholdu takvi komentari nisu dobro sjeli, ali na kraju je ipak otkazao svoj nastup i obistinilo se sve što je Strickland najavljivao.

Linker
26. travanj 2024 07:25