UFC

Rose Namajunas o skidanju kilograma: ‘Psihički mogu izdržati, ali to više nije zdravo za moje tijelo‘

Rose Namajunas

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
‘Sada sam fokusirana samo na meč - rezanje kilaže borba je prije borbe‘

Rose Namajunas (11-6) svoj debi u muha kategoriji imala je u rujnu 2023. godine, izgubila je jednoglasnom odlukom protiv Francuskinje Manon Fiorot (11-1). “Thug” bi svoju drugu borbu u ovoj težinskoj kategoriji trebala imati ove subote protiv Amande Ribas (12-4) u glavnoj borbi UFC on ESPN 53 priredbe.

Prije ulaska u meč, bivša prvakinja napokon nije opterećena rezanjem kila.

“Moje tijelo se osjeća odlično. Definitivno imam više mišića za ovu borbu. Otprilike sam iste veličine kao prošli put, ali sam punija i nabijenija. Mišići se oporavljaju, ovo je definitivno bio vrlo intenzivan pripremni kamp, ali da, izašla sam bez ozljeda i zdrava. Imunološki sustav mi je napokon jak. Mislim da su prijašnja rezanja tjelesne težine ponekad malo opteretila moj imunološki sustav pa sam jako zahvalna na zdravlju“, rekla je Namajunas na konferenciji za medije.

Uz samopouzdanje u sposobnost primanja udaraca, ‘‘Rose“ također vjeruje da su joj udarci postali jači s dodatnom težinom.

“To mi je odvraćalo pažnju od same borbe. Jer to je kao, ‘Oh, ovo je borba prije borbe‘. Sve u svemu, sada se osjećam samouvjerenije u sposobnost primanja udaraca u glavu. Moja obrana će biti dobra, ali ako se nešto i dogodi, znam da moj mozak nije toliko dehidriran. Osjećam da to pridonosi velikom oštećenju mozga kada ga dehidriraš i onda dobiješ udarac... Rekla bih da sada imam mnogo jače udarce”, dodala je Namajunas.

Bivša dvostruka prvakinja slamka kategorije želi preuzeti pojas u drugoj kategoriji, iako ne planira nužno držati dva pojasa istovremeno. Povratak u kategoriju ispod, nije pametan korak za „Rose“

"Jednostavno mislim da što se tiče zdravlja, to u ovom trenutku nije zdrava stvar za mene. Znam da bi psihički mogla proći opet kroz to, ali mom se tijelu to definitivno ne sviđa toliko. Na posljednjem skidanju kila, vidjelo mi se u očima da mi je teško. Fokusirana sam na zdravlje i ako ću se boriti želim se sačuvati što je više moguće“, zaključila je Namajunas.

Linker
11. travanj 2024 23:15