UFC

Ruski izvori javljaju: Magomed Ankalaev nastupit će na UFC 294 eventu, poznato je ime protivnika

Magomed Ankalaev

 Screenshot (youtube, Ufc)
31-godišnji Dagestanac borit će se protiv Brazilca koji je trenutno u sjajnom pobjedničkom nizu

UFC 294 event zakazan za 21. listopada (deseti mjesec) u Abu Dhabiju bez sumnje će nam ponuditi spektakularan ‘‘fight card‘‘. Islam Makhachev i Charles Oliveira predvodit će event borbom za pojas u lakoj kategoriji, a zasad su potvrđena još tri meča.

Borba između Khamzata Chimaeva i Paula Coste privući će ogromnu pažnju MMA fanova, a vrlo interesantan biti će i obračun između Ikrama Aliskerova i Nassourdinea Imavova. Muhammad Mokaev kao ponajveći talent muha kategorije borit će se protiv iskusnog Tima Elliotta.

Nestrpljivo iščekujemo ostale mečeve koje će UFC dodati na taj ‘‘fight card‘‘, a sudeći prema ono što donose ruski izvori (Vestnik MMA), u Abu Dhabiju nas čeka fantastičan okršaj u poluteškoj kategoriji.

Magomed Ankalaev (18-1-1, 9-1-1 UFC) napokon će se vratiti u kavez, a protivnik će mu biti Johnny Walker (21-7-0, 7-4). MMA Junkie također je potvrdio ovaj meč nakon što su se konzultirali sa svojim ‘‘insajderima‘‘, a čeka se samo UFC-ova službena potvrda.

Proteklih dana društvenim mrežama kružila su nagađanja oko sljedećeg protivnika Magomeda Ankalaeva. Osim Johnnyja Walkera, spominjala su se imena Nikite Krylove i Aleksandra Rakića, ali ipak je odabir pao na Walkera. Brazilac je trenutno šesti u poretku izazivača unutar UFC-ove poluteške kategorije, a Magomed Ankalaev zauzima drugo mjesto. Walker u meč ulazi nakon tri uzastopne pobjede, dok je Ankalaev krajem prošle godine remizirao protiv Jana Blachowicza u borbi za titulu. Pobjednik ovog meča mogao bi izboriti i status izazivača za pojas.

Što se Rakića tiče. njegov povratak nakon teške ozljeda koljena u petom mjesecu prošle godine još uvijek čekamo. Jedno vrijeme Johnny Walker se spominjao kao najizgledniji protivnik za Rakićev povratnički meč, ali sada barem znamo da to neće biti Walker ili Ankalaev. Možda upravo Krylov bude protivnik Aleksandru Rakiću, a revanš protiv Jana Blachowicza također djeluje kao dobra opcija. Nadamo se što skorijem povratku srpskog poluteškaša, a ne sumnjamo da će nam Ankalaev i Walker ponuditi fantastičan meč u Abu Dhabiju.

Linker
01. svibanj 2024 18:03