UFC

S razlogom ga zovu ‘Stroj‘! Evo koje sve rekorde bi Merab Dvalishvili mogao srušiti ove subote

Merab Dvalishvili

 Mikael Ona/Zuma Press/Profimedia
Kada uđe u borbu i zatvore se vrata kaveza, gruzijski borac kao da ima neograničenu količinu energije

UFC će u subotu ispisati povijest kada će održati dugoočekivanu ‘‘UFC 306: Riyadh Season Noche UFC‘‘ priredbu u Sphereu u Las Vegasu.

Ovaj događaj koji će odati počast meksičkom Danu neovisnosti, imat će dvije borbe za naslov na vrhu popisa. Sean O’Malley branit će svoj pojas bantam kategorije protiv Meraba Dvalishvilija, dok će prvakinja u ženskoj muha kategoriji Alexa Grasso ući u kavez s Valentinom Shevchenko u prvom trilogijskom susretu u povijesti ženske divizije UFC-a.

Merab Dvalishvili je stvarno zaradio ovu priliku za osvajanje pojasa. Naime, Gruzijac ne zna za poraz od 2018. godine, a od tada je upisao impresivnih deset uzastopnih pobjeda. Taj niz je još značajniji kada uzmemo u obzir da je posljednje tri pobjede ostvario (i to uvjerljivo) protiv bivših prvaka - Henryja Cejuda, Petra Yana i Josea Alda.

Svoj nadimak ‘‘Stroj‘‘ je dobio zbog svoje nevjerojatne izdržljivosti i održavanja visokog tempa kroz cijeli meč. To je ono što ga čini uzbudljivim za gledatelje iako je devet od svojih deset pobjeda ostvario sudačkim odlukama. Poput pravog stroja, kao neki robot, jednom kada krene, ne staje do posljednjeg zvona. Zbog puno vremena provedenog u kavezu i aktivnog stila borbe, drži neke interesantne rekorde pod svojim imenom, a još neke bi mogao srušiti ove subote.

Dvalishvilijeva serija od devet uzastopnih pobjeda u UFC-ovoj bantam kategoriji najduži je aktivni niz u diviziji (UFC pobjeda protiv Gustava Lopeza bila je u catchweightu, a ne u bantamu).

Serija od devet uzastopnih pobjeda u UFC-ovoj bantam kategoriji izjednačena je s Aljamainom Sterlingom za najdužu seriju u povijesti divizije.

Dvalishvilijevih osam pobjeda odlukom sudaca u UFC bantam konkurenciji druga je najviša brojka u povijesti divizije, odmah iza Raphaela Assuncaoa (devet).

‘‘Stroj‘‘ je ukupno zadao 1736 udaraca u UFC bantamu, što je najviše u povijesti divizije.

Ostvario je 79 rušenja u UFC konkurenciji, što je treća najviša brojka u povijesti kompanije, iza legendarnog Georgesa St-Pierrea (90) i Gleisona Tibaua (84).

Dvalishvilijevih 66 rušenja u UFC bantam konkurenciji najviše je u povijesti divizije.

Jedini je borac u povijesti koji je u četiri različita UFC meča ostvario deset ili više rušenja.

Pokušao je čak 49 rušenja na UFC Fight Night 221 priredbi protiv Yana, što je rekord u jednoj UFC borbi.

I za kraj, Dvalishvili je zadao 212 udaraca više od Marlona Moraesa na UFC-u 266, što je najveća razlika u jednoj UFC/WEC bantam borbi.

Linker
13. rujan 2024 08:23