UFC

'Sačuvaj posljednji meč za mene!' - Maia bi karijeru mogao zaključiti spektakularnim okršajem

 Screenshot (YouTube/UFC)
Demian Maia ponovno je oduševio svoje fanove kada je u noći sa subote na nedjelju ugušio Bena Askrena. Legendarni Brazilac odmah je nakon tog meča otkrio da će odraditi još dvije borbe, a onda se povući u zasluženu mirovinu...

Velemajstoj BJJ-a je još iz Singapura, gdje se održavala UFC-ova Fight Night 162 priredba, pozvao Diega Sancheza da bude njegov sljedeći protivnik u Octagonu, a moguće je i da je ubrzo nakon toga saznao tko bi mogao biti borac s kojim će se obračunati u posljednjem MMA meču karijere.

Naime, Abe Kawa, menadžer UFC-ove zvijezde Jorgea Masvidala, otkrio je preko Twittera da mu je 'Gamebred' rekao kako je zainteresiran za meč s 41-godišnjim Brazilcem.

"Upravo sam pričao s Jorgeom Masvidalom i on želi da Maia sačuva svoju posljednju borbu za njega. Nakon što osvoji pojas, on će mu dati priliku. Jorge zaista želi taj revanš", objavio je Kawa.

Podsjetimo, Maia i Masvidal borili su se 2017. godine na UFC 211 priredbi. Te je večeri u Dallasu Brazilac odnio pobjedu podijeljenom odlukom sudaca. Trijumf nad Masvidalom tada je označio njegovu sedmu uzastopnu pobjedu, a donio mu je i borbu za naslov u kojoj je izgubio od Tyrona Woodleyja.

Poslije susreta s 'Gamebredom', Maia je upisao ukupno tri poraza u nizu, sva tri odlukama (Woodley, Covington i Usman). No, poslije onog s aktualnim prvakom se vratio na pobjedničke staze i zaredao tri trijumfa.

S druge strane, Masvidal je odmah nakon njihovog okršaja izgubio i od Stephena Thompsona, ali je brutalnim nokautima iz borbi s Darrenom Tillom i Benom Askrenom stigao u sami vrh kategorije i na korak do borbe za naslov.

Linker
28. travanj 2024 06:59