UFC

Saudijci nastavljaju širenje na MMA tržište: Produljena je suradnja s UFC-om, poznati su neki detalji novog ugovora

Dana White

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Turki Alalshikh i Dana White sklopili su novi strateški plan za nadolazeći period

Saudijci, točnije General Authority Entertainment na čelu s Turkijem Alalshikhom, jako brzo preuzeli su boksačko tržište i pridobili simpatije boksačkih fanova zbog svih velikih mečeva koje su ugovorili u nešto manje od godinu dana. Turki Alalshikh najavljuje kako je to tek početak i da neće stati na dosad odrađenom poslu.

Boksom su jako brzo zagospodarili, a pomalo kreće i širenje Saudijaca na MMA tržište. Svjestan je Turki tko je lider na tom tržištu, a to je bez ikakve dileme UFC. Stoga ćemo u šestom mjesecu ove godine gledati prvi UFC-ov event na saudijskom teritoriju. 22. lipnja (šesti mjesec) datum je održavanja eventa koji će predvoditi Robert Whittaker i Khamzat Chimaev, a taj event označit će početak suradnje između UFC-a i Saudijaca.

Priredba se još nije niti održala, ali to nije spriječilo Saudijce da produlje suradnju s UFC-om. Naime, sinoć je objavljena vijest kako je Turki Alalshikh kao čelni čovjek General Entertainment Authority organizacije produljio suradnju s UFC-om.

Kad su u pitanju detalji suradnje, otkriveno je kako će UFC gostovati u Saudijskoj Arabiji tijekom takozvanog ‘‘Riyadh Seasona‘‘ koji se u glavnom gradu Saudijske Arabije održava u periodu od listopada (10. mjeseca) do ožujka (treći mjesec). Riyadh Season naziv je festivala koji traje mjesecima i sačinjen je od mnoštva sportskih, glazbenih i zabavnih evenata. UFC je i ove godine trebao održati priredbu u sklopu tog festivala, ali priredba je ipak prebačena na gore spomenuti datum.

Dakle, UFC je već dogovorio sa Saudijcima novo gostovanje tijekom sljedećeg ‘‘Riyadh Seasona‘‘ (2024./2025.), a osim UFC-ove priredbe, Saudijci će ugostiti i Power Slap event. Tu nije kraj detaljima produljene suradnje.

Riyadh Season bit će jedan od sponzora UFC 306 eventa koji će se 14. rujna (deveti mjesec) održati u Las Vegasu, unutar spektakularne ‘‘The Sphere‘‘ dvorane.

Sve ovo i dalje je samo početak suradnje između UFC-a i Turkija Alalshikha. Za očekivati je kako će ta suradnja rasti iz godine u godinu i sigurno ćemo svjedočiti spektakularnim UFC-ovim eventima u Saudijskoj Arabiji.

Saudijci munjevito preuzimaju primat na sportskom tržištu i trenutno djeluju nezaustavljivo. Vidjet ćemo je li njihov plan dugoročno održiv ili će sve ovo biti samo jedna kratkotrajna ‘‘bajka‘‘.

Linker
10. svibanj 2024 08:26