UFC

Sean O‘Malley smatra da se Raul Rosas ne treba boriti neko vrijeme: ‘Neka uzme dvije godine pauze‘

Raul Rosas Jr.

 Alejandro Salazar/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Drugorangirani izazivač UFC-ove bantam kategorije smatra da Meksikanac treba puno napredovati

Puno je interesa privukao meč između Christiana Rodrigueza i Raula Rosasa Jr.-a. Bio je to meč kojim je otvoren ‘‘main card‘‘ na UFC 287 eventu, a u centru pažnje bio je 18-godišnji Rosas.

Mladi Meksikanac prošle je godine izborio ugovor s UFC-om još prije svog 18. rođendana i velika su očekivanja stavljena pred njega. Rosas Jr. debitirao je u 12. mjesecu te je ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi porazio Jayja Perrina. ‘‘Hype‘‘ je samo dodatno porastao nakon toga, a očekivalo se da će Rosasu meč protiv Christiana Rodrigueza poslužiti samo kao dodatna stepenica prilikom uspona ka vrhu.

Rodriguez se ipak pokazao puno tvrđim orahom nego se očekivalo i jednoglasnom odlukom sudaca zasluženo je porazio Rosasa. Pokazao je mladi Meksikanac puno rupa u svojoj igri tijekom tog meča. Ponajprije se loše držao taktike i loše je dozirao svoju kondiciju. Već u prvoj rundi davao je svoj maksimum da dođe do ‘‘submissiona‘‘, a kako je borba odmicala, Rosas je sve lakše upadao u podređene pozicije i Rodriguez ga je kontrolirao. Vidno je da Rosasu fali i fizičke snage za nositi se s borcima te razine, ali sve to može se popraviti, jer Rosasu je tek 18. godina.

Bit će zanimljivo vidjeti što je sljedeće za ovog talentiranog Meksikanca, a nekoliko savjeta dao mu je Sean O‘Malley. Sean je 2017. izborio ugovor s UFC-om također preko DWCS-a, a ugovor je izborio kao 22-godišnjak. Oko Seana se također stvarao velik ‘‘hype‘‘ već od dolaska u UFC, ali za razliku od Rosasa, Sean je prvi poraz upisao tek u svom petom UFC nastupu. ‘‘Sugar‘‘ je trenutno drugorangirani borac UFC-ove bantam kategorije i njegova karijera ide u jako dobrom smjeru. Nema sumnje da Rosas može nešto i naučiti iz savjeta koje je dobio.

‘‘Predvidio sam to (poraz Rosasa). Mislio sam da će Christian Rodriguez biti previše za njega. On (Rodriguez) trenira u dobroj dvorani (kod Dukea Roufusa). Međutim, ovo ne znači da je Rosas govor. Jedino je pitanje, odakle krenuti nakon ovoga? Možda ga nisu niti trebali potpisati dok je u tim godinama. Pustite ga da se bori dvije, tri godine, da skupi nekoliko pobjeda. Ali UFC je bio spreman riskirati jer smatraju da su dobili potencijalnu zvijezdu. On to još uvijek može.‘‘, započeo je O‘Malley u svom ‘‘Timbo Sugar Show podcastu‘‘, a potom je istaknuo što bi Rosas trebao napraviti.

‘‘Definitivno je nekoliko tipova u kategoriji koje on može poraziti. Ali ne mislim da on treba ići skupljati neke pobjede. Trenutno mislim da se on jednostavno mora poboljšati. Neka uzme dvije godine pauze. Diži utege, naporno radi. Smatram da on treba ostati u bantami, ali se ne treba boriti nekoliko godina. Neka se popravi u svim segmentima i onda vrati.‘‘, dodao je Sean.

Naravno da Rosas neće prihvatiti ovaj savjet. Meksikanac će pokušati napredovati kroz mečeve i vjerojatno će inzistirati na što bržem povratku. Nije tajna da Rosas želi postati najmlađim prvakom u povijesti, a to je trenutno Jon Jones kojemu je to pošlo za rukom četiri mjeseca prije 24. rođendana. Rosas ima podosta vremena, ali pauza od nekoliko godina mogla bi mu poprilično otežati napad na taj rekord.

Linker
26. travanj 2024 21:38