UFC

Sean O‘Malley tvrdi: ‘Jake Paul veća je zvijezda od Francisa Ngannoua‘

Sean O‘Malley

 Screenshot (youtube, Sean O‘malley)
UFC-ov borac bantam kategorije, prokomentirao je situaciju između UFC-a i prvaka teške kategorije

Jedna od glavnih tema u MMA svijetu proteklih nekoliko dana, svakako je status Francisa Ngannoua unutar najjače svjetske MMA promocije. UFC-ov prvak teške kategorije, jasno je dao do znanja kako ne planira potpisati novi ugovor, dok se ne ispune sve njegove želje.

Iako je ‘‘Predator‘‘ nezadovoljan i financijskim aspektom svog trenutnog ugovora prema kojem zarađuje 600 tisuća dolara po borbi, još je nezadovoljniji tretmanom promocije. Francis se osjeća kao da mu je uskraćena sloboda, a jedna od stavki na kojoj inzistira, jeste mogućnost odrađivanja boksačkog meča.

UFC-ovi čelnici zasad nisu voljni ispuniti njegove zahtjeve, no Ngannou se više ne planira boriti prema postojećim uvjetima. Njegov ugovor produljio se na godinu dana, nakon što je pobijedio Ganea. Ipak, Kamerunca svakako čeka dulja pauza zbog operacije koljena i neće mu biti prevelik problem jednostavno ne nastupati narednih 12 mjeseci.

Odnose je dodatno poremetila prijetnja od strane UFC-ovih čelnika. Naime, na dan borbe protiv Ganea, Francisov menadžer Marquel Martin, zaprimio je obavijest kako ih promocija planira tužiti, jer su navodno pregovarali s Nakisom Bidarianom, čovjekom koji blisko surađuje s Jakeom Paulom.

Dojam je kako se Ngannou želi okušati u boksu, at to bi napravio kroz suradnju s YouTuberom. To ne treba previše čuditi, s obzirom da Paul trenutno uživa veliku popularnost i pritom zarađuje jako dobar novac. Međutim, UFC-ov borac bantam kategorije, Sean O‘Malley, smatra kako Ngannou ne može doseći brojke koje postiže Jake Paul.

‘‘On (Ngannou) kaže da je izgubio 7 milijuna dolara? To bi bilo raspodijeljeno na tri ili četiri borbe. Kad ste svjetski prvak u teškoj kategoriji, a Jake Paul zarađuje 20 milijuna dolara po meču, onda tih sedam milijuna nisu naročito velika cifra u odnosu na Paulovu zaradu. Ali treba uzeti u obzir da je Jake Paul veća zvijezda od Ngannoua. Ukoliko pogledamo brojke, fanove, društvene mreže i ostala sranja, Jake je veća zvijezda. Jednostavno je tako.‘‘, objasnio je O‘Malley u svom podcastu.

Sedam milijuna koje Sean spominje, cifra su koju je Ngannou nedavno iznio u javnost. Naime, Kamerunac je izjavio kako mu UFC već neko vrijeme nudi ugovor, no on nije pristao potpisati. Odbijanjem novog ugovora, Ngannou tvrdi da je ostao bez zarade od 7 milijuna dolara te da se još uvijek bori za 600 tisuća dolara. Ipak, UFC-ov prvak dodao je UFC ne može platiti cijenu slobode koju on traži.

Linker
24. travanj 2024 15:35