UFC

Sean O‘Malley vjeruje u pobjedu Adesanye ove subote: ‘Hrvački će ga izdominirati‘

Adesanya vs. Pereira

 Louis Grasse/SPP/Shutterstock Editorial/Profimedia
Adesanya je pokazao u prošlom meču da je u tom segmentu bolji od Pereire, pitanje je samo hoće li mu to biti taktika ovog vikenda

Vjerojatno vam je već poznato kako je UFV 287 priredba na rasporedu ovoga vikenda, a na njoj će se po drugi puta u UFC-u boriti stari rivali Israel Adesanya i Alex Pereira. Njih će dvojica i predvoditi priredbu, a osim njih nas čeka još dosta odličnih mečeva koje ne želite propustiti.

U prošlom meču je Adesanya bio nadomak nove obrane titule i pobjede nad Pereirom, no ‘‘Poatan‘‘ je u posljednjoj rundi bacio sve što je imao te je uspio prekidom pobijediti Adesanyu. Bivši prvak sada ima priliku vratiti pojas u svoje vlasništvo, a Sean O‘Malley je uvjeren da će mu to i poći za rukom:

‘‘Koliko ono kilograma Pereira skida? Izzy uistinu ne treba pogoditi previše čistih udaraca ako ovaj skida toliko kilograma. Taj lik skida 10, 11 kilograma u tjednu borbe. Kada to radite ode vam brada, ode vam i moždana tekućina‘‘, rekao je O‘Malley u Timbo Sugar Show podcastu.

‘‘Mislim da će Adesanya tamo doći i hrvati. Imam osjećaj da će izaći, skupiti poneko dobro rušenje, hrvački ga dominirati, srušiti na leđa i natjerati ga da se zamisli. Možda tada Pereira neće moći toliko ga pritiskati‘‘, dodao je.

Upravo je hrvanje nešto što većina savjetuje Adesanyi kao taktiku za ovaj meč. Još je u prošlom pokazao kako je u tom segmentu itekako bolji od Pereire, tako da glavno pitanje ostaje hoće li pustiti ego po strani i hrvački ga dominirati. Naravno, možda će ga željeti pobijediti njegovim oružjem, no tada se dovodi u puno veći rizik od reprize prošlog meča.

Taktiku i plan možemo samo nagađati, tako da je najbolje pričekati subotu i vidjeti što su jedan za drugoga pripremili.

Linker
03. svibanj 2024 08:42