UFC

Sean Strickland o meču Chimaeva i Diaza: ‘Zar je uopće potrebno pripremati se za Natea Diaza?‘

Khamzat Chimaev i Sean Strickland

 Screenshot (youtube, The Mac Life)
Strickland ima priliku trenirati s Chimaevim koji je u završnoj fazi priprema za meč s Diazom

Poprilično glasan bio je Sean Strickland krajem šestog i početkom sedmog mjeseca, uoči UFC 276 eventa. UFC-ov borac srednje kategorije bio je u nizu od šest uzastopnih pobjeda, a jedna ga je dijelila od napada na titulu u srednjoj kategoriji.

Alex Pereira bio je protivnik koji je trebao biti posljednja stepenica ka ‘‘title shotu‘‘, a Strickland je u meč ušao pomalo podcjenjivački i kickboksač Pereirine kvalitete lakoćom ga je nokautirao nakon nešto više od dvije i pol minute borbe.

Nije Sean pretjerano očajavao zbog tog poraza, brzo se vratio treninzima, a već u desetom mjesecu ponovno ćemo ga gledati unutar kaveza. Njegov protivnik bit će Jared Cannonier koji se također borio na tom eventu, ali za titulu prvaka. Israel Adesanya rutinski ga je porazio jednoglasnom odlukom, a Strickland je razgovarajući sa Schmo-om dao svoj osvrt na nadolazeći meč.

‘‘Uzbuđen sam. Jared je čvrst tip i strašan borac. Šteta što je Izzy bježao od njega i učinio meč dosadnim, ali neće biti tako kad se mi (Sean i Jared) budemo borili. Neće biti dosadno. Ne planiram bježati i plesati po ringu poput Petra Pana s nalakiranim noktima. Mi ćemo se boriti.‘‘, najavio je Sean borbu koja bi mogla biti vrlo uzbudljiva.

Dodao je Strickland kako će netko gotovo sigurno završiti nokautiran, a prilikom istog razgovora dobio je priliku osvrnuti se i na umirovljenje Lukea Rockholda. Strickland i Rockhold imali su svojevrsnu prepirku putem društvenih mreža, jedan drugom su slali prijeteće poruke i uvrede preko medija, a trebali su se boriti u 11. mjesecu prošle godine. Rockhold je nastup otkazao zbog ozljede, a borba nije naknadno ugovorena. Rockhold je na koncu nastupio tek proteklog vikenda, a nakon poraza od Coste, Luke se odlučio i umiroviti.

‘‘Zapravo mi je drago da se umirovio. Nikad nećete upoznati osobu koja poznaje Lukea Rockholda i koja će vam reći: ‘To je dobar tip i želim se družiti s njim‘. Luke Rockhold je definicija napetog idiota i drago mi je da više ne moram slušati njegovo ime, niti ga viđati u MMA zajednici.‘‘, poručio je Strickland koji očito i dalje gaji mržnju ka bivšem prvaku UFC-ove srednje kategorije.

Ususret nadolazećem nastupu na UFC 279 eventu, Khamzat Chimaev otputovao je u Sjedinjene Američke Države i ponovno će završne pripreme odraditi u Xtreme Couture dvorani. Unutar iste dvorane trenira i Sean Strickland koji je prokomentirao nadolazeći Khamzatov meč s Nateom Diazom.

‘‘Ne znam što reći čovječe, zar je uopće potrebno pripremati se za Natea Diaza? UFC mu je doslovno rekao: ‘Hey, Khamzate, mi te volimo. Dođi prebiti ovog starca‘. Mislim da se Khamzat ne treba niti pripremati za njega. On će vjerojatno samo doći s kauča, neće niti trenirati i uništit će Diaza.‘‘, poručio je Strickland.

Inače, YouTubeom i društvenim mrežama počela je kružiti zanimljiva snimka s treninga na kojoj Strickland govori Khamzatu Chimaevu da je bolji od svih i da ne ozlijedi nikog.

TheMacLife je objavio samo taj trenutak, a kompletan trening koji je Strickland vodio, a s njim su trenirali Darren Till, Khamzat Chimaev, Curtis Blaydes itd., možete pogledati pri dnu ovog teksta. Strickland je u razgovoru sa Schmo-om objasnio zašto je Chimaevu poručio da lagano sparira.

‘‘Kad ja dođem u nečiju dvoranu, uvijek ću pokušati ubiti sve tipove, osim ako mi netko ne kaže da to ne učinim. Chimaev je poput psa koji traži kost. On sparira, trenira i meta je uvijek na njegovim leđima. Sparirao je s mojim prijateljem koji je nastupao u lakoj kategoriji, ali sada prelazi u velter. Radi se o profesionalcu niže razine. Govorio sam Chimaevu da shvaćam da on voli razbijati tijekom sparinga, ali ako želi sparirati s tim dečkom, mora ga poštovati, jer on je tu da mu pomogne i nije na njegovoj razini. Chimaev je shvatio i odradili su dobar sparing. Moji tipovi neće biti korišteni kao vreće za udaranje. Ako želite nekog koristiti kao vreću za udaranje, probajte sparirati s Francisom (Ngannouom) i sličnim tipovima na toj razini. Chimaev je pokazao poštovanje i odradio je dobar trening s tim dečkom.‘‘, poručio je Strickland u jednom ozbiljnom i zrelom tonu.

Kompletan intervju Schmoa i Stricklanda koji možete pogledati klikom na LINK.

Linker
18. travanj 2024 13:56