UFC

Shamil Gaziev oglasio se nakon teškog poraza: ‘Ako netko misli da će me ovo slomiti, moram vas razočarati‘

Shamil Gaziev

 Screenshot (youtube, Ufc)
34-godišnji bahreinski teškaš najavio je povratak i bolju verziju sebe

Velika očekivanja imali su UFC-ovi čelnici kad je u pitanju Shamil Gaziev. Bahreinski teškaš dagestanskih korijena bio je neporažen do netom završenog vikenda, a iza sebe imao je 12 pobjeda.

Jednu od tih pobjeda ostvario je krajem prošle godine unutar UFC-ovog kaveza. Gaziev je u UFC debiju izdominirao Martina Budayja i slavio je tehničkim nokautom u drugoj rundi, nakon što je prvu rundu dobio rezultatom 10-8 na sve tri sudačke kartice.

UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ tada su odlučili kako Gaziev ne treba nekoliko mečeva s nerangiranim protivnicima. Vjerovali su da ga odmah treba ‘‘baciti u vatru‘‘ i uparili su ga s Jairzinhom Rozenstruikom, 11-rangiranim izazivačem u teškoj kategoriji.

Rozenstruik je vrlo kvalitetan teškaš i prije svega moćan udarač, ali mečeve protiv onih najboljih gotovo uvijek gubi. Međutim, ispostavilo se kako je Gaziev daleko od najboljih.

Meč je solidno otvorio, ali kako je borba odmicala u kasnije runde, Gaziev je počeo izgledati gotovo pa sramotno. Kondicijska sprema daleko od zavidne razine, tehnički puno lošiji od Jairzinha i jednostavno nespreman za ovakve izazove. Tako je izgledao Shamil Gaziev u glavnoj borbi večeri na UFC Fight Night 238 eventa.

Meč je na koncu završio po isteku četvrte runde. Gaziev je rekao trenerima i liječniku kako ne vidi na jedno oko i doktor je sugerirao sucu da prekine meč. Mnogi su Shamilovu izvedbu nazvali ‘‘sramotnom‘‘, ali Gaziev jednostavno nije bio spreman za ovakav izazov. Neki fanovi išli su korak dalje i pisali su kako bi Gaziev trebao dobiti otkaz u UFC-u, ali Shamil se oglasio i poručio je kako ovo nije njegov kraj.

‘‘Prije svega, čestitke Jairzinho Rozenstruiku, odradio je dobar posao. Pretrpio sam štetu na oku i nosu tijekom druge runde i nisam mogao pratiti tempo borbe. Ako netko misli da će me ovo slomiti, moram vas razočarati. Vratit ću se u dvoranu narednih dana i obećavam svojim fanovima da ću se poboljšati.‘‘, poruka je Gazieva.

Činjenica je da Shamilu nije bilo vrijeme za ovako zahtjevan meč i očito će morati ići korak po korak. Može li 34-godišnjak napraviti drastičan napredak koji bi mu omogućio pariranje najboljima? Vrijeme će pokazati.

Linker
28. travanj 2024 16:20