UFC

Shavkat Rakhmonov o potencijalnom napadu na pojas: ‘Trebat će mi još maksimalno dvije borbe‘

Shavkat Rakhmonov

 Screenshot (youtube, Ufc)
Neporaženi Kazahstanac jedan je od najvećih potencijala UFC-ove velter kategorije

Iako su Jon Jones i Ciryl Gane u centru pažnje kad je UFC 285 event, a puno interesa privući će i debi Bo Nickala, ne treba zapostaviti niti ostatak ‘‘fight carda‘‘. Radi se o zbilja fantastičnom ‘‘fight cardu‘‘, a obračun dvojice vrhunskih velteraša jedan je od najzanimljivijih na eventu.

Shavkat Rakhmonov ukrstit će rukavice s Geoffom Nealom. Bit će to obračun devetorangiranog (Shavkat) i sedmorangiranog (Neal) izazivača velter kategorije, a fokus je ipak na Shavkatu Rakhmonovu. Kazahstanac ima besprijekoran omjer pobjeda i poraza. Slavio je u svih 16 dosadašnjih mečeva, a svaku pobjedu upisao je prekidom. Samo jednom ušao je u treću rundu, a pod okriljem UFC-a upisao je četiri pobjede.

28-godišnjaka mnogi vide kao budućeg prvaka velter kategorije, ali u nedjelju ujutro čeka ga vjerojatno najteži ispit u dosadašnjoj karijeri. Geoff Neal je u nizu od dvije uzastopne pobjede, a radi se o opasnom udaraču koji je devet od ukupno 15 svojih pobjeda upisao nokautom.

Amerikanac je jedini borac koji je uspio nokautirati Vicente Luquea, a pod snagom njegovih udaraca klonuli su i tvrdi borci poput Mikea Perryja i Nike Pricea. Na bodove je pobjeđivao zvučna imena kao što su Belal Muhammad i Santiago Ponzinibbio. Shavkat je svjestan izazova, a u obraćanju medijima objasnio je zašto je prozivao Neala, odnosno zašto je tražio UFC da mu omoguće tu borbu.

‘‘On je bolje plasiran u poretku od mene. Dobar je borac, dobar udarač, a sada ćemo provjeriti njegove vještine i kako će pristupiti borbi protiv mene. Vjerujem da sam favorit i da sam s razlogom u ulozi favorita. Neporažen sam i završio sam sve svoje portivnike.‘‘, rekao je Shavkat.

Porazi li Neala, Shavkat će doći jako blizu ulaska u top 5, a Kazahstanac vjeruje da neće još puno proći do njegovog napada na titulu.

‘‘Mislim da će mi nakon ove borbe trebati još maksimalno dva meča prije nego napadnem pojas.‘‘, rekao je Shavkat.

Neki bi rekli da bi dovoljan mogao biti još jedan, ali s obzirom na gužvu pri vrhu veltera, realnost je da će mu trebati dvije pobjede. Tko će tada biti prvak, preostaje nam vidjeti. Leon Edwards svoju titulu prvaka brani protiv Kamarua Usmana za 16 dana, a na sami vrh opravdano pucaju Colby Covington, Khamzat Chimaev, Belal Muhammad itd. Bit će zanimljivo pri vrhu veltera, itekako zanimljivo.

Linker
19. travanj 2024 21:36