UFC

Shavkat Rakhmonov silno je samouvjeren: ‘Ja sam budući UFC-ov prvak i vrijeme će to pokazati‘

Shavkat Rakhmonov

 Screenshot (youtube, Ufc)
Neporaženi kazahstanski velteraš ovog vikenda bit će na najtežem dosadašnjem ispitu

''Hype'' oko Shavkata Rakhmonova (15-0-0, 3-0 UFC) sve je veći i to se itekako osjeti. 27-godišnji Kazahstanac 2020. godine debitirao je pod okriljem UFC-u, a u promociju je došao kao M-1 prvak velter kategorije.

Tri pobjede u prva UFC nastupa, sve tri prekidom, a dvije u prvoj rundi. To je dosadašnji rezime Rakhmonova koji je svih 15 pobjeda u karijeri upisao prekidom (osam nokautom, sedam 'submissionom'). Trenutno je 15. u poretku izazivača velter kategoriju, a priliku za skok imat će ovog vikenda protiv desetorangiranog Neila Magnyja (26-8-0, 19-7 UFC).

Bit će to uvjerljivo najteži ispit za Rakhmonova u dosadašnjoj karijeri. Magny je super-iskusni veteran. Samo dvaput je nokautiran u 34 nastupa, ali ''submissionom'' je gubio četiri puta. Kroz bogatu karijeru pobijedio je borce poput Robbieja Lawlera, Kelvina Gasteluma, Johnyja Hendricksa, Geoffa Neala, Hectora Lombarda itd. Shavkat je svjestan težine izazova koji ga čeka, ali u svoju pobjedu niti malo ne sumnja.

''On je dobar protivnik i dobar je test za mene. Spreman sam pokazati da sam ipak bolji od njega i od bilo koga u ovoj kategoriji. Smatram da zaslužujem više pažnje. Božjom voljom, ja sam budući UFC-ov prvak. Vrijeme će to pokazati.'', rekao je Shavkat na konferenciji za medije.

Kazahstanac je u nastavku konferencije za medije istaknuo kako mu nije bitno hoće li pobijediti prekidom. Jedino što mu je bitno jeste da njegova ruka bude na kraju podignuta, neovisno kako do toga dođe.

Magny je više puta u karijeri zaustavio ''hype'' nadolazećih boraca, a 34-godišnji američki borac bit će silno motiviran da to ponovi i ovog vikenda. Bila bi to treća uzastopna pobjeda za njega i otvorio bi mu se put ka protivnicima koji su bolje rangirani od njega.

Linker
25. travanj 2024 11:25