UFC

Smith potez suca Herzoga nazvao 'kukavičkim'

Glover Teixeira i Anthony Smith
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Iako su mnogi pohvalili nedavni potez suca Jasona Herzoga, Anthony Smith definitivno nije jedan od njih...

Anthony Smith prošlog je tjedna zaustavljen u petoj rundi glavne borbe UFC on ESPN+ 29 priredbe. U dvoboju bivših izazivača iz poluteške kategorije Glover Teixeira brutalno je prebio svog suparnika, a bio je to meč koji je po nekima prekasno zaustavljen.

Smith je, kako je sam otkrio, VyStar Veterans Memorial Arenu u Jacksonvilleu napustio sa slomljenim nosom, slomljenom orbitalnom kosti, posjekotinom ispod desnog oka, a ostao je i bez dva zuba.

Nakon tog su dvoboja brojne kritike bile usmjerene prema Smithovom kutu, ali i sucu Jasonu Herzogu koji je nedugo nakon završetka priredbe svu krivnju preuzeo na sebe.

"MMA kao sport je prekrasan i čist. Možemo reći i da je nevjerojatan učitelj te da su neke lekcije teže od drugih. Čuo sam mnoga razmišljanja o tome što se trebalo dogoditi i tko je kriv. Bit ću jasan - postoji samo jedna osoba koju možete kriviti. To sam ja. Ja sam odgovoran za svakog borca i na meni je da nadgledam situaciju. No, naučit ću iz ovog iskustva, napraviti nužne promjene i postati bolji", poručio je Herzog preko društvenih mreža.

Tri dana nakon Smithovog poraza UFC se vratio u istu dvoranu i organizirao još jedan event, a u okršaju Alistaira Overeema i Walta Harrisa svjedočili smo trenucima tijekom kojih su se obojica našli u nepovoljnoj poziciji iz koje su primali brojne udarce.

Smith to nije propustio komentirati...

"Pokušavam gledati borbe iz perspektive drugih ljudi... vidim da jedan lik bombardira drugoga. Je li ovo trenutak u kojem prozivamo suca i kuteve na reakciju? Pored toga, u kojem točno trenutku postanemo 'zgroženi'?" - zapitao se Anthony na Twitteru, a kada mu je jedan fan ukazao na ispriku suca Herzoga, bivši je izazivač odgovorio:

"Kukavički potez s njegove strane. To je moje mišljenje", poručio je Smith.

Linker
24. srpanj 2024 04:53