UFC

Sonnen o situaciji u UFC-ovom teškaškom vrhu: ‘Ovo je pitanje koje Dana sada mora postaviti Miočiću!‘

Stipe Miočić

 MIKE LAWRIE/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Mike Lawrie/getty Images/profimedia
Bivši izazivač za titulu u srednjoj i poluteškoj kategoriji smatra kako UFC Stipi mora ponuditi meč protiv Aspinalla

Krajem prošlog mjeseca pisali smo o istupu Chaela Sonnena, tijekom kojeg je kritizirao plan UFC-ovih čelnika da sučele Toma Aspinalla i Sergeja Pavloviča na priredbi u Madison Square Gardenu, te da pobjednik tog meča, kao "interim" prvak, čega da se stvore uvjeti za održavanje borbe između nositelja pravog pojasa, Jona Jonesa, i Stipe Miočića.

U međuvremenu je Aspinall nokautirao Pavloviča i okitio se privremenim naslovom, te će, sukladno ranijim najavama, najvjerojatnije morati pričekati okršaj Jonesa i Miočića, da bi došao na red za napad na titulu neprikosnovenog prvaka. Bivši izazivač za UFC-ovu titulu srednje i poluteške kategorije sada se ponovno oglasio na istu temu, te posvetio cijeli videozapis aktualnoj situaciji u teškoj diviziji najjače svjetske MMA organizacije.

Sonnen se najprije osvrnuo na izjavu Dane Whitea, koja datira iz vremena neposredno nakon što se Jones zbog ozljede povukao iz ugovorene borbe s Miočićem na UFC 295 priredbi, a u kojoj je čelni čovjek UFC-a ustvrdio kako Stipi nije ponudio meč s Aspinallom za privremenu titulu ocijenivši kako bi to bilo "potpuno nepoštovanje". Chael se ne slaže s takvom ocjenom i drži kako UFC Miočiću mora ponuditi meč s Aspinallom.

"Sve što je rečeno jest da nisu ni razmišljali o tome da se Stipe bori za privremenu titulu jer su smatrali da bi takva ponuda bila nepristojna. Stipe je i sam to potvrdio, rekao je da ni sam ne zna kako bi odgovorio jer ga nisu ni pitali o tome. Meni se čini da ga sada moraju to pitati", rekao je 46-godišnji Amerikanac na svom YouTube kanalu pa dodao:

"Vjerujem da Stipe ima moć da kaže da će čekati Jona, da se s njim bori za naslov prvaka i da nas onda sve pozdravi. Takvu mogućnost nema većina boraca, ali vjerujem da Stipe to može učiniti, kao što vjerujem da može izaći javno ili izravno nazvati Danu reći mu: ‘Daj mi Aspinalla, ne želim više čekati‘. Može biti precizniji pa reći: ‘Daj mi Aspinalla kao glavnu borbu večeri‘, ili još precizniji pa reći: ‘Ako mi date ‘title shot‘ protiv Aspinalla, napravit ću to u glavnoj borbi večeri UFC 300 priredbe‘, i ja vjerujem da će oni pristati na to. Vjerujem da Stipe ima poštovanje, odnosno moć, da napravi oboje".

Bivši UFC-ov borac, a danas MMA analitičar, problematizirao je i termin Jonesovog potencijalnog povratka u oktogon.

"Jednom je netko rekao, a svi smo to uzeli kao činjenicu, da će se vratiti za osam do deset mjeseci. Ali kad se kaže osam do deset mjeseci to mi nije u potpunosti jasno; kad čujem osam do deset mjeseci pomislim da se to odnosi na vrijeme koje mu je potrebno da se vrati treninzima i kampu, a ne u oktogon. Ako bude deset mjeseci izvan dvorane onda će mu ipak trebati malo više da se vrati u formu, ili su ipak mislili da će mu četiri mjeseca trebati za oporavak od ozljede, pa onda osam mjeseci sve zajedno s trening kampom. Želim reći da veliku količinu informacija o tome, a to je vrlo važno jer se postavlja pitanje što će se događati s Aspinallom u međuvremenu", rekao je Aspinall, pa zaključio:

"Samo je nekoliko zanimljivih protivnika za Stipu, s tim da Pavloviča i Ganea možemo prekrižiti jer nemaju pojas, a to nas opet vraća natrag do Toma i Stipe. Predlažem da probaju dogovoriti taj meč umjesto da to smatraju nepoštovanjem".

Linker
06. svibanj 2024 10:42