UFC

Dana White odgovorio Tomu Aspinallu: ‘Miočić i Jones zaslužuju meč za titulu i ta borba će se dogoditi‘

Dana White

 John Rivera/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Privremeni prvak teške kategorije morat će ostati strpljiv prije napada na titulu

Tom Aspinall poprilično je glasan u medijima otkako je došao do statusa privremenog prvaka UFC-ove teške kategorije. Engleski teškaš na ‘‘short notice‘‘ je uskočio na UFC 295 event, nokautirao je Sergeija Pavlovicha i postao je privremenim prvakom teške kategorije.

Niti jedan od njih dvojice prvotno nije trebao nastupiti na tom eventu. Stipe Miočić i Jon Jones imali su zakazan meč za titulu prvaka u teškoj kategoriji, ali nakon što je Jones otkazao nastup zbog ozljede, UFC je organizirao zamjenski meč za privremenog prvaka.

Jon Jones je teško ozlijedio veliki prsni mišić i prognozira se da barem do ljeta 2024. godine neće biti spreman vratiti se u kavez. Tom Aspinall sada je nestrpljiv i konstatno zaziva da se Jonesu oduzme titula, a on i Miočić borili bi se za pojas.

Njegove riječi došle su i do Dane Whitea. Točnije, UFC-ov predsjednik zatražen je za osvrt na konferenciji za medije nakon sinoć održanog UFC on ESPN 52 eventa. White je odbacio mogućnost meča između Aspinalla i Miočića, odnosno, UFC i dalje inzistira na ugovaranju borbe između Miočića i Jonesa, koliko god morali čekati Jonesov oporavak.

‘‘Obojica (Jones i Miočić) zaslužuju meč za titulu. Imate najvećeg borca svih vremena protiv najvećeg teškaša svih vremena. Oni su zaslužili svoje prilike i odradili su svoj posao. Njih dvojica žele se međusobno boriti i ta borba će se dogoditi. Tko god dođe do pobjede, preostaje nam vidjeti što će odlučiti nakon toga i onda ćemo odlučiti oko idućeg koraka.‘‘, bio je Whiteov osvrt na Aspinallove težnje da se Jonesu oduzme pojas prvaka.

Dakle, situacija je poprilično jasna. Stipu Miočića nećemo gledati vjerojatno sve do ljeta sljedeće godine, a više od tri godine proći će od njegovog posljednjeg nastupa. Miočić je krajem trećeg mjeseca 2021. godine poražen od strane Francisa Ngannoua, a koliko jedan 41-godišnjak može nakon tako duge pauze, stvarno je teško prognozirati. Nadamo se da u njemu ima ‘‘goriva‘‘ za još jedan šampionski nastup.

Whiteov osvrt na ovu situaciju možete pogledati u videu ispod teksta (od 6:40).

Linker
01. svibanj 2024 06:40