UFC

Sterling u suzama nakon dosad neviđenog osvajanja UFC titule: ‘Bio sam u stvarno lošem stanju‘

Aljamain Sterling
 Screenshot (YouTube, UFC)
Joe Rogan morao je prekinuti intervju, a novi prvak otići na pregled kod liječnika

Aljamain Sterling prvi je prvak u povijesti UFC-a koji je do titule stigao diskvalifikacijom svog suparnika, u ovom slučaju sada već bivšeg prvaka Petra Yana.

Yan je u ranim nedjeljnim satima s 2-1 u rundama vodio na dvije sudačke kartice i sve je više preuzimao kontrolu nad borbom, ali onda je u četvrtoj rundi koljenom u glavu snažno pogodio svog izazivača i to u trenucima do je ovaj jednim koljenom dodirivao pod. Što je, podsjetimo, udarac ruskog borca odmah učinilo nedozvoljenim.

Sterling je nekoliko minuta ležao na podu, a nakon procjene liječnika susret je prekinut.

"Koliko sam samo radio da dođem do ovog trenutka, a onda se borba odvije ovako... Mislim da je to bio vrlo tijesan meč, ali i da sam bio u zaostatku. Ovo definitivno nije način na koji sam htio pobijediti. To nisam ovako zamislio", rekao je u suzama Sterling nakon borbe na UFC-u 259.

Aljamain je odmah nakon proglašenja pobjednika skinuo pojas, odbacio ga na sredini Octagona i tako zapravo dao do znanja što misli o ovakvom osvajanju titule.

"Pokušao sam nastaviti unatoč stanju u kojem sam se nalazio, a bilo mi je loše. Da sam nastavio, prevladao bi moj ego i samo bih primio dodatne batine. Sudac mi je rekao da sam još uvijek bio na podu. Ne znam... Razumijem da je bilo nešto napetosti, nešto zle krvi, ali sve je ovo samo rivalstvo. Htio sam nastaviti. Bila je to borba visokog ritma, s puno akcije. Znam da su fanovi uživali. Ovaj je meč imao potencijal da postane jedan od najbolji ove godine ili jedan od najboljih u povijesti bantamaških okršaja za titulu. Akcija je bila neprekidna do tog trenutka... Žao mi je što se ovo dogodilo. Nadam se da ćemo dogovoriti revanš i dati fanovima borbu kakvu i zaslužuju", zaključio je Sterling nedugo nakon što je Joe Rogan, koji ga je intervjuirao, rekao da moraju požuriti jer novopečenog prvaka čeka liječnički pregled.

Intervju sa Sterlingom pogledajte OVDJE.

Linker
20. travanj 2024 03:52