UFC

‘Stipe je najkompletniji teškaš kojeg smo imali, ali ako mu Jones napravi jednu stvar - bit će kao riba na suhom‘

Frank Mir

 ETHAN MILLER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Ethan Miller/getty Images/profimedia
Fran Mir biranim je riječima govorio o Miočiću, ali u parteraškom segmentu prednost je dao ‘Bonesu‘

Otkako je, početkom srpnja, i službeno potvrđeno da će Stipe Miočić i Jon Jones odmjeriti snage 11. studenog u Madison Square Gardenu (UFC 295), navedena borba za pojas "heavyweight" prvaka i golemo naslijeđe jedna je od top tema u borilačkom svijetu. Mnogi borci, novinari i analitičari prethodno su iznijeli svoje mišljenje o ovom "sudaru titana", a isto je nedavno učinio i legendarni Frank Mir.

"Stipe je odličan hrvač i vrlo potkovan MMA borac, zbog toga vjerojatno i ima najviše obrana naslova u teškoj kategoriji UFC-a, on je najkompletniji teškaš kojeg smo ikada imali. Ima odličan boks, odlično hrvanje, nedostaju mu poluge ali to je tipično za teškaše", rekao je bivši UFC-ov "heavyweight" prvak u razgovoru s novinarom Jamesom Lynchom, pa govorio o Jonesu:

"Bit će u prednosti ako budu hrvali. Trenirao sam s Jonom, trenirao sam s hrvačima svjetske klase koji su također trenirali s njim. Da je imao drugačiji životni put i da je pohađao neki Division 1 koledž bio bi NCAA prvak, bez sumnje, o takvoj se razini hrvača radi. Mogao bi pokušati rušiti Miočića i i zadržavati ga na leđima cijelo vrijeme. Nikada nisam vidio Miočića tamo, nije navikao biti u toj poziciji".

Govoreći o potencijalnom Jonesovom "gameplanu" utemeljenom na rušenjima i parteraškim tehnikama, Mir je povukao paralelu s Miočićevom prvom borbom protiv Ngannoua.

"Stipe nije sklon ‘grapplingu‘ i polugama. Ni u jednom trenutku, kad je imao Francisa u poziciji, nije ni razmišljao o eventualnom pokušaju gušenja ili bilo kojem drugom načinu prisiljavanja na predaju, već je isključivo radio ‘ground and pound‘. Smatram da ako nije to radio iz gornje pozicije - neće ni iz donje. Ako ga Jones sruši na leđa, vjerojatno će biti kao riba na suhom", rekao je Mir u završnom dijelu svoje analize.

Linker
28. travanj 2024 12:25