UFC

Stipe Miočić smatra da Jones još nije osjetio pravu teškašku snagu: ‘S malim rukavicama se svašta može dogoditi‘

 Stipe Miočić vs. Junior Dos Santos

 RONALD MARTINEZ/Getty images/Profimedia
Jedva čekamo ovaj povijesni okršaj između Miočića i Jonesa, a vjerujemo da su obojica trenutno u ozbiljnim pripremama

Jedanaesti mjesec i UFC 295 priredba nam se opasno približavaju, a skupa s njom i vjerojatno najveća borba u dosadašnjoj UFC-ovoj povijesti. Jon Jones i Stipe Miočić obračunat će se za titulu u teškoj kategoriji, a ako uzmemo u obzir sva postignuća ove dvojice boraca, bit će nam jasno zbog čega je ova borba toliko velika.

Jon Jones, trenutni prvak, odradio je samo jednu borbu u teškoj kategoriji do sada. Deklasirao je Ciryla Ganea u svom debitantskom meču, no Gane je pao bez ispaljenoga metka. Upravo zbog toga Stipe smatra da Jones još nije osjetio pravu teškašku snagu, a on će biti sretan pokazati mu istu.

‘‘Jedna od mojih najvećih prednosti je snaga, bez dvojbe. Imat će ispred sebe ogromnog tipa koji baca bombe. Nije bitno udaraš li ti jako ili ne. Sva ta snaga iza udarca s malom rukavicom znači da se svašta može dogoditi‘‘, rekao je Stipe za MMA Junkie Radio.

Dotaknuo se i nikad prežaljene trilogije s Ngannouom, a za njom jako žali:

‘‘Puno je razloga za to. Broj jedan je taj da se želi, boriti s najboljima. Ja sam natjecatelj. Volim se natjecati i volim se boriti. I dalje se zabavljam. Moja posljednja borba nije završila kako sam želio. Nadam se da ću se u ovoj uspjeti vratiti pobjedama. Jones dolazi pobijediti, on je borac. Jedan je od najboljih svih vremena, ali bolje mu je da bude spreman‘‘, dodao je.

Jedva čekamo ovaj povijesni okršaj između Miočića i Jonesa, a vjerujemo da su obojica trenutno u ozbiljnim pripremama. Pobjeda u ovom meču igra veliku ulogu u ostavštini obojice boraca.

Linker
26. travanj 2024 15:59