UFC

‘Stipe je posljednji put pobijedio kada je GTA: San Andreas tek izašao, a borit će se za pojas. To me uzrujava!‘

Stipe Miočić

 MIKE LAWRIE/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Mike Lawrie/getty Images/profimedia
Tom Aspinall nizom objava na društvenim mrežama izrazio je svoje nezadovoljstvo UFC-ovom politikom

Tom Aspinall u novoj je godini nastavio sa starom komunikacijskom strategijom. Privremeni prvak UFC-ove teške kategorije nastavlja javno kritizirati plan UFC-ove vrhuške da pričeka povratak Jona Jonesa nakon ozljede, a onda sučeli "Bonesa" sa Stipom Miočićem u borbi za neprikosnovenog prvaka i monumentalno borilačko naslijeđe. Britanski teškaš frustriran je takvom idejom, što potvrđuje i niz objava koje je u četvrtak plasirao putem svog X računa.

"Kada se Stipe posljednji put borio i pobijedio, GTA: San Andreas je upravo izašao na Play Stationu 2. On će se sljedeći boriti za naslov u teškoj kategoriji, ispred mene koji sam privremeni prvak, aktivan, i trenutno rangiran kao svjetski broj jedan. To me poprilično uzrujava", napisao je Aspinall, pa nedugo potom nastavio s novom objavom: "Stipe je jedan od mojih omiljenih boraca. Puno poštovanja prema njemu, njegov životopis je trenutno daleko bolji od mog. Uz to, UFC se nikada nije bavio ovime. Radi se o tome tko je trenutno najbolji, a vjerujem da sam to ja i ispravno je da to mogu dokazati".

Britanac se nije zaustavio na tome, ubrzo se ponovno oglasio na X-u, inzistirajući u daljnjim objavama ponovno na tome da bi svatko tko ima privremeni pojas mora biti prvi u redu za borbu s neospornim nositeljem naslova.

"Ako ste privremeni prvak, definitivno bi vaša sljedeća borba trebala biti za naslov", napisao je pa nastavio: "Slažem se da je Stipe legenda, ali ja sam sebičan i želim dokazati da sam najbolje stoga ću plakati ako to želim", a onda izbacio novu objavu u kojoj stoji: "Završni ‘fun fact‘: Otkako je Stipe posljednji put pobijedio, ozlijedio sam koljeno, prošao kroz proces rehabilitacije, imao godinu dana pauze, imao također i sedam UFC borbi, uključujući četiri pobjede protiv TOP 10 rangiranih protivnika i osvojio privremenu titulu na ‘short notice‘ od dva tjedna".

U svojoj posljednjoj objavi, Aspinall je napisao: "Apsolutno, Stipe ima sjajan životopis i legenda je sam po sebi. Kao i Tony Ferguson. Možda bismo i njemu trebali dati priliku za neospornu titulu?".

Podsjetimo, Dana White je sredinom prosinca istaknuo kako se Aspinall definitivno neće boriti ni s Miočićem, ni s Jonesom, već će biti prisiljen čekati svoj red nakon što njih dvojica odmjere snage u meču za "heavyweight" pojas, uz eventualnu mogućnost da se u međuvremenu bori s nekim drugim i tako ostane aktivan.

Linker
05. svibanj 2024 18:32