UFC

Stipe Miočić nije nastupio tri i pol godine, a ovi borci tog dana još nisu ni bili u UFC-u: Na listi su čak tri trenutna prvaka

Stipe Miočić vs. Daniel Cormier

 ZUMAPRESS.com/MEGA/The Mega Agency/Profimedia
Ovo je jedna vrlo zanimljiva lista, a ujedno i dočarava koliko se toga dogodilo dok je Stipe bio odsutan

Svi se jako dobro sjećamo tog 27.3.2021. godine. UFC 260 predvodili su Stipe Miočić i Francis Ngannou u svom velikom revanšu, a velik pritisak bio je na Stipi da ponovi ono što je Francisu učinio u njihovom prvom međusobnom okršaju. Međutim, to se nije dogodilo.

Već u drugoj rundi borbe, Ngannou je teško nokautirao Miočića i uzeo mu titulu prvaka u teškoj kategoriji. Bilo je to prije tri i pol godine, a to je ujedno bio i posljednji put da smo Stipu gledali u kavezu.

Tri i pol godine jako je velik period u svakom sportu, a osobito onom borilačkom. Jako puno danas poznatih boraca i prvaka toga dana još nije ni bilo pod okriljem UFC-a, a Street Advocate MMA potrudio se izabrati nekoliko najpoznatijih imena koja tog trećeg mjeseca 2021. godine još nisu niti bilu u promociji. Na listi su i tri trenutna prvaka:

Borci koji još nisu bili dio UFC-a kada je Miočić posljednji put nastupio

Alex Pereira

Ilia Topuria

Dricus Du Plessis

Mateusz Gamrot

Shavkat Rakhmonov

Manon Fiorot

Umar Nurmagomedov

Michael Chandler

Paddy Pimblett

Benoit Saint Denis

Ian Machado Garry

Jack Della Maddalena

Svaki od ovih navedenih boraca ostavio je svoj trag u ovom, podosta dugom periodu, a neki su i došli do titula prvaka. Alex Pereira, Dricus Du Plessis i Ilia Topuria u tom periodu napravili su uspjeh karijere, a mi i dalje čekamo veliki povratak Stipe Miočića od tog trećeg mjeseca 2021. godine.

Ovo je jedna vrlo zanimljiva lista, a ujedno i dočarava koliko se toga dogodilo dok je Stipe bio odsutan. Nadamo se da će do kraja 2024. doći do velikog meča protiv Jona Jonesa i da će se prekinuti ovo čekanje, a svakako bi bilo zanimljivo vidjeti kakav bi se Stipe pojavio nakon tolikog odsustva iz oktogona.

Linker
05. rujan 2024 10:29