UFC

Jeste li znali da je brat UFC-ovog prvaka također odličan borac i upravo potpisao za UFC? ‘Kažem vam, on je sljedeći prvak svijeta‘

Ilia i Aleksandre Topuria

 Thesportsrush
Ilia će se u desetom mjesecu na UFC 308 priredbi boriti protiv Maxa Hollowayja, tako da je za očekivati da će Aleksandre debitirati nekad do kraja ove godine

Situacija da se dvojica braće, ili pak dvije sestre u isto vrijeme bore u UFC-u, nije toliko česta. Međutim, uskoro ćemo svjedočiti upravo jednoj takvoj, jer je Aleksandre Topuria, inače brat UFC-ovog prvaka u perolakoj kategoriji, nedavno potpisao za UFC. Točno godinu dana Aleksandre je stariji od Ilije, a sada nastupa na najvećoj sceni.

Pet pobjeda i jedan poraz upisao je Topuria stariji u svojoj profesionalnoj MMA karijeri, a on se bori u kategoriji ispod, odnosno u bantamu. Za sada datum, protivnik i lokacija njegovog UFC debija nisu poznati, no Ilia je uvjeren da njegov brat posjeduje kvalitetu za sami vrh:

‘‘Kažem vam, on je sljedeći UFC prvak svijeta. Možda je još i bolji od mene. On je jako, jako dobar borac. Ima odličnu tehniku. Ljudi će uživati u njegovim borbama. Naravno, može imati isti put kao i ja. On je na tom nivou, ali sam će morati odlučiti‘‘, rekao je Topuria za MMA Junkie.

‘‘Mislim da se neće boriti u Abu Dhabiju, tražili smo da ga stave u Pariz. Rekli su nam da je taj ‘card‘ pun. Pokušali smo ga staviti na isti ‘card‘ kao i mene, ali su nam rekli da nemaju baš dobra iskustva kada stave braću na istu priredbu. Tako da, mislim da će ga bukirati nekada nakon moje borbe‘‘, dodao je.

Ilia će se u desetom mjesecu na UFC 308 priredbi boriti protiv Maxa Hollowayja, tako da je za očekivati da će Aleksandre debitirati nekad do kraja ove godine. Kada i protiv koga, vijesti čekamo.

Linker
05. rujan 2024 10:28