UFC

Stopama Paddyja Pimbletta: Aljamain Sterling nabio je ogromnu kilažu nakon meča protiv Yana

Aljamain Sterling

 Louis Grasse/Shutterstock Editorial/Profimedia
Prvak UFC-ove bantam kategorije prekoračio je granicu velter kategorije

Deset dana prošlo je od pobjede Aljamaina Sterlinga nad Petrom Yanom na UFC 273 priredbi. Aljo je tom pobjedom obranio titulu prvaka u UFC-ovoj bantam kategoriji.

Kroz pregršt stresa prolazio je ''Funk Master'' uoči i tijekom te borbe. Više od godinu dana čekao je povratak u kavez, borio se s ozljedom vrata, a emotivan je bio nakon što je prošao na vaganju. Na koncu je osvojio pojas i sada se napokon može malo i opustiti.

Čini se kako upravo to i radi, jer na društvenim mrežama podijelio je informaciju kako je njegova kilaža drastično skočila prema gore, već tjedan dana nakon meča. Sterling inače nastupa u bantam kategoriji (-61 kg). Jedan je od krupnijih boraca unutar te kategorije, ali nikad nije pao na vaganju.

Uz činjenicu da je jedan od krupnijih boraca, definitivno je i jedan od najbolje građenih boraca te gotovo uvijek oduševljava formom s kojom ulazi u mečeve. Ipak, samo deset dana nakon posljednjeg nastupa, Sterling teži 176 ''pounda'' (79.83 kg). To je čak 41.5 ''pounda'' (18.82 kg) više nego što je težio na vaganju uoči meča s Yanom.

''Osjećam se masno i odvratno. Moji obrazi tako su veliki. Ne prepoznajem se. Dijeta započinje sutra.'', napisao je Sterling na Twitteru, a uz video na kojem se važe, dodao je:

''Pogledajte ovog bantamaša! Ovo je bolesno, bolesno, čovječe. Samo tjedan dana nakon moje borbe.'', napisao je Sterling koji je taj video objavio još prije dva dana.

Sve ovo neodoljivo podsjeća na Paddyja Pimbletta koji inače nastupa u lakoj kategoriji (-70 kg), ali u jako kratkom periodu nakon borbe, Paddy nabije oko 20 kilograma. Mnogi profesionalni borci komentirali su kako se radi o nezdravoj navici koja će ga koštati kasnije u karijeri, ali čini se kako Paddyja to trenutno ne zabrinjava. Hoće li kasnije požaliti, vrijeme će pokazati.

Linker
15. travanj 2024 03:50