UFC

(VIDEO) Sonnen poručio Sterlingu: ‘Moraš još puno toga naučiti iz te borbe!‘

Chael Sonnen

 Screenshot (youtube, Chael Sonnen)
Sonnen smatra kako je Sterling pobijedio, no bio je vrlo neoprezan

Nakon prošlotjedne pobjede nad Petrom Yanom, Aljamain Sterling je ipak ostao prvak UFC-ove bantam kategorije. Legendarni Chael Sonnen nije propustio komentirati Sterlingov pristup borbi te ga je upozorio da iz tog meča mora naučiti neke važne lekcije.

Aljamain Sterling (21-3) pobijedio je Petra Yana (16-3) na prošlotjednoj UFC 273 priredbi podijeljenom odlukom sudaca (48-47 48-47, 47-48) čime je osvojio titulu prvaka u bantam kategoriji. Borci su se već ranije susreli na UFC 259 priredbi u ožujku prošle godine, gdje je pobjedu opet odnio Sterling, samo tog puta diskvalifikacijom zbog ilegalnog koljena Yana.

Na svom YouTube kanalu, 'Bad Guy Inc', Sonnen je prokomentirao: ''Aljamain je rekao zašto misli da je bio u prednosti u toj borbi. Ne samo da je mislio da je pobijedio tri runde, čak je mislio da je imao dvije 10-8 runde. Aljamain mora naučiti iz ovoga, bio je u krivu jer suci očito nisu tako vidjeli meč.''

Sonnen je dodao: '' Jedan sudac mu čak nije dao ni tri runde. Bilo je vrlo, vrlo nategnuto. Imao je kontrolu, ali nikakvu štetu da bi mu dali 10-8. Međutim ljudi govore kako Aljamain nije pobijedio, a ja to nisam vidio. Vidio sam identično kao Aljamain.''

''Kada govorimo o suđenju, nitko od nas ne zna što to znači u potpunosti. Mi imamo vrlo širok pogled na početku svakog eventa, dok suđenje nije u potpunosti subjektivno. Ali svakako ima elemenata subjektivnosti'', zaključio je Sonnen.

Cijeli video pogledajte ovdje:

Linker
20. travanj 2024 13:10