UFC

Sudac Herzog preuzeo svu krivnju za kasni prekid u meču Smitha i Teixeire!

Glover Teixeira i Anthony Smith
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Sudac Jason Herzog preuzeo je krivnju za kasni prekid u borbi Antonyja Smitha i Glovera Teixeire.

"Slomljen nos, slomljena orbitalna kost, ostao je bez dva zuba, a ima i posjekotinu ispod desnog oka. Jedan zub stradao je sprijeda, a jedan više straga. Radi se o pravim zubima" - popis je Smithovih ozljeda koji je otkrio Ariel Helwani nakon razgovora s bivšim UFC-ovim izazivačem.

Glover Teixeira proteklog je četvrtka u Jacksonvilleu bio puno bolji borac od svog suparnika, a u to su se mogli jasno uvjeriti i svi oni koji su pratili događanja iz glavne borbe nedavno održane UFC-ove priredbe. Posebno se to isticalo tijekom treće, četvrte i u konačnici pete runde u kojoj je i stiglo do, za mnoge, prekasnog prekida.

Ono što je brazilski veteran činio svom protivniku na trenutke je bilo teško za gledati. Donekle užasnut bio je i Dana White, ali i brojni pripadnici MMA zajednice koji su kritike usmjerili prema Smithovom kutu i sucu Jasonu Herzogu koji je sada odlučio svu krivnju preuzeti na sebe.

"MMA kao sport je prekrasan i čist. Možemo reći i da je nevjerojatan učitelj te da su neke lekcije teže od drugih. Čuo sam mnoga razmišljanja o tome što se trebalo dogoditi i tko je kriv. Bit ću jasan - postoji samo jedna osoba koju možete kriviti. To sam ja. Ja sam odgovoran za svakog borca i na meni je da nadgledam situaciju. No, naučit ću iz ovog iskustva, napraviti nužne promjene i postati bolji", poručio je Herzog preko društvenih mreža, a neki su već pohvalili njegovu hrabrost i odluku da s jednim takvim priznanjem izađe u javnost.

Linker
07. svibanj 2024 14:10