UFC

Sudar pravih legendi dogovoren kao posljednja borba Diega Sancheza

Diego Sanchez
 Screenshot/youtube
UFC je pronašao najboljeg mogućeg protivnika za oproštajnu borbu svoje nezaboravne legende

Od 2005. godine i prvog Ultimate Fightera, Diego Sanchez član je UFC-a. Ima najduži staž jednog UFC borca, pod uvjetom da isti niti jednom nije prekinut, a u samom vrhu je i po broju odrađenih borbi u Octagonu. No, u svibnju će tome doći kraj, budući da će "Nightmare", ako se bude držao onoga što je najavio, završiti karijeru. Da bi to bilo u što impresivnijem duhu, UFC je ovoj ikoni odlučio pripremiti poseban "posljednji ples".

Nakon špekuliranjan s nekoliko imena protivnika, kao onaj pravi odabran je još jedan borac sličnog statusa, Donald Cerrone. Iako još ništa nije službeno potvrđeno, vodeći borilački mediji tvrde da će se borba održati 8. svibnja, na UFC-ovom Fight Nightu koji tek treba biti najavljen.

39-godišnjem Sanchezu (30-13, 19-13 UFC) odluka o kraju karijere došla je u rujnu prošle godine, nakon uvjerljivog poraza od Jakea Matthewsa. Iako mu je bio tek drugi u posljednjih pet borbi, i on je shvatio kako je pad u kvaliteti izvedbi previše očit te da bi zbog mentalnog i fizičkog zdravlja najpamentije bilo stati i posvetite se kćeri te drugim zanimacijama. Sedam puta u karijeri osvajao je bonus za najbolju borbu večeri, sudjelovao je u nekim od najboljih borbi u povijesti (protiv Claya Guide, Kara Parysiana i Gilberta Melendeza), a također ima iza sebe i jedan napad na UFC titulu lake kategorije. Pobjede je ostvarivao u tri različite kategorije. Pokušao je i u četvrtoj, no avantura u perolakoj kategoriji trajala je samo jednu borbu, u kojoj je poražen.

Što se tiče Cerronea (36-15-1, 23-12-1 UFC), on ne namjerava još neko vrijeme stati, iako bi ovom borbom trebao ponovno postati borac s najviše odrađenih UFC borbi (osim ako Jim Miller u međuvremenu ne nastupi dva puta). Trenutno je u potrazi za pobjedom, koju nije ostvario u posljednjih pet borbi, što je svakako najlošiji niz "Kaubojeve" karijere. On se za svoj posao ne bi trebao brinuti, iako bi mu pobjeda u ovoj borbi puno značila. Eventualni poraz od Sancheza, koji je daleko od svojih najboljih dana, bio bi dokaz kako se i Donald polako krenuo gasiti. On će ovom borbom morati potvrditi kako je i dalje tu.

Linker
23. travanj 2024 14:40