UFC

Sve je jasnije tko bi trebao biti prvi izazivač za Francisa Ngannoua: ‘Zaslužio je ovu priliku‘

Francis Ngannou
 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA
Predsjednik UFC-a otkrio je kako bi se mogla razviti situacija u teškoj kategoriji

Francis Ngannou najavio je da namjerava biti aktivan teškaški prvak, a da bi to bilo izvedivo, on i UFC morat će se okrenuti opcijama koje se ne zovu Jon Jones.

'Bonesova' bitka s UFC-om oko unosnog ugovora za borbu s 'Predatorom' nije se još uvijek odvila onako kako su mnogi priželjkivali. Mučni pregovori već su se previše odužili i sve je jasnije kako Dana White i društvo polako gube strpljenje.

A da najuspješniji poluteškaš u povijesti MMA-a više nije prvi izbor UFC-a, potvrdio je i sam predsjednik američke promocije koji je u razgovoru za Yahoo! Sports potvrdio da je to u ovim trenucima - Derrick Lewis!

"Vjerojatno će to biti 'Crna zvijer'. Na kraju dana, Lewis protiv Ngannoua je borba koju treba organizirati. Derrick Lewis je teškaš, bori se u teškoj kategoriji, zaslužio je ovu priliku, a ima i pobjedu nad Ngannouom", otkrio je Dana.

Spomenuti dvojac već se jednom susreo u srpnju 2018. godine. Bio je to prvi Ngannouov meč nakon poraza od Stipe Miočića, ali i susret kojeg baš i ne pamtimo po akciji kakvoj su se fanovi nadali. Podsjetimo, na UFC-u 226 pobjeda je nakon 15 vrlo skromnih minuta pripala 'Crnoj zvijeri', a taj dvoboj nedugo je nakon toga nazvan jednim od najdosadnijih u povijesti UFC-ove teške kategorije.

"Ta borba nije nam pružila ono što su svi očekivali, ali ne može biti toliko loše i drugi put, zar ne" - optimistično će White.

image
Francis Ngannou i Derrick Lewis
SAM WASSON/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Linker
25. travanj 2024 07:02