UFC

T.J. Dillashaw se teško nosi s povlačenjem iz sporta: ‘Ljut sam jer sam bio primoran umiroviti se‘

LAS VEGAS, NV - DECEMBER 30: TJ Dillashaw exits the Octagon after defeating John Lineker of Brazil in their bantamweight bout during the UFC 207 event on December 30, 2016 in Las Vegas, Nevada. Christian Petersen,Image: 309716798, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Christian Petersen/Getty images/Profimedia

 CHRISTIAN PETERSEN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Christian Petersen/getty Images/profimedia
Bivši prvak UFC-ove bantam kategorije morao se umiroviti zbog problema s ozljedama

Krajem 2022. godine saželi smo vam listu najećih MMA boraca koji su se umirovili tijekom te kalendarske godine. Tada smo najavili da postoji mogućnost kako će se neki od njih brzo i vratiti u kavez.

Luke Rockhold uskoro će se okušati u boksu bez rukavica, a Jose Aldo već je odradio dva boksačka meča. Paul Daley također je trebao boksati na Gamebred Boxing 4 eventu, ali nastup protiv Markusa Pereza ipak je otkazao.

Među onima koji su se povukli prošle godine našao se i T.J. Dillashaw, bivši prvak UFC-ove bantam kategorije. Dillashaw je kraj karijere obznanio nakon poraza od Aljamaina Sterlinga u desetom mjesecu prošle godine. Silno se Dillashaw muči s ozljedama, posebno s ozljedom ramena koja ga je mučila već u prvoj rundi dvoboja sa Sterlingom.

Dillashaw jednostavno nije mogao više voditi takve bitke i službeno se povukao. Međutim, kako to često biva s borcima, Dillashaw je otkrio kako se podosta muči otkako se morao povući iz sporta.

‘‘Iskreno, poprilično sam ljut jer sam bio primoran umiroviti se. Smatram da sam predobar da bih se povukao. Nisam ovo mnogima rekao, ali moram ponovno ‘pod nož‘ jer prva operacija nije uspjela. Rekli su mi da moje rame neće nikada više biti dovoljno dobro za natjecanje. Odgađam svoju operaciju u nadi da ću pronaći bolje rješenje.‘‘, napisao je Dillashaw.

Mnogi su inače optužili Dillashawa da se samo privremeno povukao, jer time izlazi iz USADA-inog antidopinškog protokola. To bi mu omogućilo da se posluži nedozvoljenim supstancama za oporavak od teške ozljede, a jednom kad uspije sanirati ozljedu, Dillashaw će se vratiti. Dojam je da se Dillashaw ipak više nego ozbiljno muči s tom ozljedom i upitno je hoće li se ikad više vratiti profesionalnom sportu.

Linker
25. travanj 2024 03:59