UFC

'The Monkey King' o potezu kojim je teško nokautirao veterana: 'MMA bi bez toga bio puno sigurniji'

Jordan Leavitt
 Screenshot (YouTube, UFC)
"Stvarno bih volio da sam pobijedio na neki drugi način..."

Jordan Leavitt trebao je samo 22 sekunde za svoju prvu pobjedu pod okriljem UFC-a.

25-godišnji Amerikanac nadimka 'The Monkey King' najavljen je kao jedan od najzanimljivijih boraca prošlog vikenda održane UFC-ove priredbe, a da bi zaista mogao biti kvalitetno pojačanje pokazao je kada je teško nokautirao veterana Matta Wimana.

Leavitt (8-0) je još uvijek neporažen u svojoj profesionalnoj karijeri, a 'slam' kojim je bez svijesti ostavio svog posljednjeg suparnika za njega je tehnika za koju u ovome sportu mjesta ne bi trebalo biti.

"U potpunosti se slažem da bi sport bio puno sigurniji da su 'slamovi' zabranjeni. Ali kada ste u tom kavezu, morate odlučiti: 'Hoću li večeras zaraditi za stanarinu ili ću dovesti svoju obitelj u nestabilnu poziciju?' Mislim da bi svaka osoba postupila onako kako sam ja postupio", rekao je Leavitt u razgovoru s TMZ Sportsom.

"Smatram da su 'slamovi' ružni i opasni. I premda ga nisam zakucao tako da je o pod udario baš potiljkom, postoje deseci borbi u kojima se upravo to dogodi. Mislim da taj potez nije opravdan, osim ako se ne nalazite u 'submissionu'. Stvarno bih volio da sam pobijedio na neki drugi način... No ovo je dobro za moju karijeru i moju reputaciju iako možda nije izvedeno onako kako bih volio", dodao je Jordan.

Treba li u MMA-u zabraniti 'slamove'?

Linker
13. travanj 2024 20:25