UFC

'The Sandman' gospodski poručio UFC-u: 'Stvarno bih se osjećao loše da mu to napravite'

Cory Sandhagen
 Screenshot (YouTube, UFC)
Sandhagen nakon velike pobjede u glavi ima nekoliko zanimljivih opcija

Bio je ovo vikend prepun atraktivnih poteza, a 'spinning wheel kick' kojim je Cory Sandhagen iznenadio Marlona Moraesa definitivno je jedan od trenutaka koje nećemo tako brzo zaboraviti.

'The Sandman' je u nedjelju u glavnoj borbi UFC-ovog eventa u Abu Dhabiju početkom druge runde nokautirao prvorangiranog izazivača u bantam kategoriji i na spektakularan se način oporavio od poraza koji mu je prije četiri mjeseca nanio Aljamain Sterling.

A upravo bi 'Funk Master' trebao biti idući izazivač za titulu koju trenutno drži Petr Yan, no UFC iz nekog razloga još uvijek ne želi potvrditi taj meč...

Iako je Sandhagen svjestan da bi ga ovakva pobjeda nad Moraesom možda mogla dovesti na korak do ostvarenja snova, on sam priznaje da je Sterling taj koji najviše zaslužuje borbu s ruskim udaračem.

"Stvarno bih se osjećao loše kad bi ugovorili meč mene i Yana i to napravili Sterlingu. Da se razumijemo, ako mi to ponude, ja ću tu priliku i prihvatiti. Ali... Mislim da bi idući meč trebao biti Sterling vs. Yan", iskreno će Sandhagen.

Kakva god bude UFC-ova odluka, 28-godišnji Amerikanac bit će spreman, a čini se kako i sam već ima u glavi imena protiv kojih bi se mogao okušati u svom idućem nastupu.

"Jedina preostala dvojica koja bi imala smisla u ovom trenutku su Frankie Edgar i T.J. Dillashaw. Nadam se da nakon ovoga više nisam 'malo' ime", poručio je Sandhagen na press konferenciji nakon UFC on ESPN+ 37 priredbe.

Podsjetimo, Edgara smo posljednji put gledali u kolovozu kada je u svom bantam debiju podijeljenom odlukom sudaca porazio Pedra Munhoza.

S druge strane, Dillashaw je zadnji meč odradio u siječnju 2019. kada ga je za samo 32 sekunde zaustavio Henry Cejudo. Nedugo nakon toga u javnost je procurila informacija da je bivši prvak pao na dopinškom testiranju, a kao rezultat toga zaradio je suspenziju u trajanju od dvije godine. Toj suspenziji sada se bliži kraj, odnosno T.J. će zeleno svjetlo za povratak imati od 19. siječnja 2021. godine.

Linker
24. travanj 2024 03:34