UFC

Tim Sylvia gotovo skupio potrebne novce: 'Da je u pitanju Chuck Liddell, UFC bi odmah platio!'

Tim Sylvia
 screenshot/YouTube
Akcija prikupljanja novca za operaciju bivšeg UFC prvaka Tima Sylvije vjerojatno će uroditi plodom.

Prije nekoliko dana pisali smo o problemima bivšeg dvostrukog UFC prvaka teške kategorije, Tima Sylvije. Problemi su zdravstvene prirode, a stvara mu ih njegova ruka, odnosno vijci koji se nalaze u njoj još od 2004. godine, kad je doživio težak lom u ruke u borbi protiv Franka Mira. Pojavila mu se gadna infekcija, a liječnici su mu preporučili rekonstrukcijsku operaciju. Kontaktirao je UFC i tražio da mu oni plate operaciju, no dobio je odbijenicu uz objašnjenje kako on više nije njihov član i prema tome nemaju nikakvih obaveza prema njemu.

Sve je rezultiralo time da je njegova supruga pokrenula "Crowdfunding" kampanju s ciljem prikupljanja 20 tisuća dolara. Za sada je doniralo 250 ljudi i prikupljeno je 13800 dolara. Sve se čini da će doći do željene svote i to zahvaljujući fanovima koji su mu odluči pomoći. Njima je najviše zahvalan. Ipak, smatra da mu je UFC trebao pomoći.

"Pomozite barem na neki način. Platite pola svote, nije bitno. Dajte mi 10 tisuća dolara, ja ću platiti drugih deset", rekao je Sylvia za MMA Fighting, kojem je otkrio da operacija košta oko 16 tisuća dolara, ali da će i nakon nje imati dodatnih troškova.

"Imam otprilike oko 14 tisuća dolara u banci. No, kad operacija prođe, to će biti prazno. Imam račune, kredit za kuću i auto, imam sina. Takva mi je situacija trenutno", objasnio je.

Na kraju bi mu situaciju mogli spasiti oni zbog koji se borbe i odvijaju, fanovi. Njima je zahvalan, a za UFC ima samo jednu poruku.

"Ne mogu tim ljudima dovoljno zahvaliti. Da je u pitanju Chuck Liddell, UFC-u to ne bi bio nikakav problema. Pogledajte što su napraviti s Mattom Hughesom, čiji je slučaj bio puno ozbiljniji od mog. Uzeli su ga nazad na ugovor da bi imao osiguranje i da bi mogao platiti tretmane ozljeda mozga, to je sjajno. Drago mi je da su to napravili za njega jer mu je stvarno trebalo i on je to zaslužio. No, i dalje ne vidim zašto nisu mogli pomoći meni. Što je UFC-u deset ili 15 tisuća dolara? Kompanija vrijedi četiri milijuna. Dana potroši deset tisuća dolara za stolom u kockarnici i tolike napojnice daje djelitelju. Ne mogu niti pretpostaviti koliko potroši u striptiz klubovima", dodao je na kraju.

Sylvijina operacija obavit će se u utorak 9. lipnja. Moguće je da će do tada prikupiti potrebne novce, posebno ako se kao donator pojavi netko od njegovih prijatelja iz borilačkih dana.

Linker
25. travanj 2024 14:41