UFC

Toliko o slobodnoj volji: UFC ne želi isplatiti Stephena Thompsona zbog odustajanja radi Pereirinog pada na vagi?

Stephen Thompson

 SPP Sport Press Photo./Alamy/Alamy/Profimedia
To bi mogla biti prekretnica

Jedna od najiščekivanijih borbi na UFC 291 eventu, ona u velter kategoriji između Stephena Thompsona i Michela Pereire, nažalost se nije odvila. Razlog tomu bio je taj što je Pereira pao vagu, a ‘Wonderboy‘ je odlučio da se neće boriti radi toga. Uvijek se smatralo kako borac ima pravo odustati od borbe ukoliko mu protivnik ne zadovolji traženu kilažu, no je li to uistinu tako?

Ako je vjerovati izvoru, 40-godišnjak nije dobio ‘show money‘, tj. novac koji mu je zagarantiran. Ukoliko mu UFC stvarno ne isplati novac to bi mogla biti svojevrsna prekretnica. To bi praktički značilo da svatko može pasti vagu, dati dio svojeg novca protivniku, a protivnik je obvezan prihvatiti borbu ili će u protivnom ostati bez svog dijela honorara. Jednom riječju, ucjena.

Moralni dio priče ovdje je nebitan, jer iako mnogi smatraju da je Thompson trebao prihvatiti borbu, to ne bi trebalo igrati ulogu hoće li ga UFC isplatiti ili ne. Thompson se vratio pobjedom protiv Kevina Hollanda nakon dva uzastopna poraza, te je očito procijenio da će protivnik imati svojevrsnu prednost i nije htio riskirati novi poraz.

Za Michela Pereiru ovo je trebao biti povratak nakon 14 mjeseci pauze. Već tri godine je neporažen, a u to vrijeme sakupio je pet uzastopnih pobjeda. U nepunih 30 godina života upisao je 41 MMA nastup, od kojih osam pod okriljem UFC organizacije. Svoj povratak će izgleda morati čekati još neko izvjesno vrijeme s obzirom na to da nije uspio zadovoljiti traženu kilažu. Možda će mu ovo biti svojevrsna lekcija.

Linker
30. travanj 2024 11:46