UFC

Tom Aspinall nije sretan svojim statusom: ‘Neka se Miočić i Jones bore, ali to ne mora biti za titulu. Ja moram biti sljedeći‘

 Tom Aspinall

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Borba između Miočića i Jonesa je dogovorena puno prije nego je Aspinall uopće znao da bi se mogao boriti za privremeni pojas

Od prošloga mjeseca, UFC ima privremenog prvaka teške kategorije. Tom Aspinall nokautirao je Sergeija Pavlovicha na UFC 295 priredbi na koju je uskočio na ‘‘short notice‘‘, no situacija s prvakom Jonom Jonesom nikako nije motivirajuća za odličnog Aspinalla jer ga sada čeka – čekanje.

Već je puno puta u ovih malo više od mjesec dana Aspinall izražavao nezadovoljstvo takvom situacijom, a to je učinio i jučer u ‘‘True Geordie‘‘ podcastu. Rekao je kako njegova sljedeća borba jednostavno mora biti za ‘‘pravu‘‘ UFC-ovu titulu:

‘‘Ja jako volim MMA, UFC da budem precizniji. Ponosan sam što se borim u najboljoj organizaciji na svijetu, ona za mene predstavlja borbu s najboljima na svijetu. Veliki sam fan i boksa, ali je**no ne mogu podnijeti taj boksački model. Ne bi trebalo biti pet, šest prvaka u jednoj kategoriji, dajte da saznamo tko je taj jedan je**ni tip. Trenutno u UFC-u postoje dva prvaka teške kategorije, a to nije ispravno‘‘, rekao je Aspinall.

‘‘Možete to umatati kako želite, razne borbe za ostavštinu i ostalo. Moja sljedeća borba mora biti za pravi pojas, zašto bi bilo drugačije. Dajte da saznamo tko je taj je**ni tip. U redu, neka se oni bore za ostavštinu, ali zašto to mora biti za titulu? Razumijem da je to Jon Jones, ali ovo nije boks‘‘, dodao je.

Borba između Miočića i Jonesa je dogovorena puno prije nego je Aspinall uopće znao da bi se mogao boriti za privremeni pojas, te iako ima valjane argumente, zasigurno više fanova želi prvo vidjeti Miočića i Jonesa nego Aspinalla protiv nekoga drugoga.

Linker
04. svibanj 2024 13:44