UFC

Tom Aspinall o meču Chandlera i McGregora: ‘Mogu nabrojati 20 meni zanimljivijih mečeva‘

Tom Aspinall

 Screenshot (youtube, Ufc)
Ponajbolji teškaš svijeta nije pretjerano uzbuđen tom borbom

‘‘Kakva šteta!‘‘, bile su riječi mnogih MMA fanova 23. srpnja (sedmi mjesec) prošle godine. Tom Aspinall već nakon 15 sekundi borbe nije mogao nastaviti svoj meč protiv Curtisa Blaydesa, a na tlu je ostao ležati s bolnom grimasom na licu, držeći se za koljeno desne noge.

Mnogima je odmah bilo jasno da Aspinalla čeka dug oporavak i da se radi o puknuću ligamenata. Sedam mjeseci kasnije, Aspinall je i dalje u procesu oporavka, a sljedeći meč zasad nema ugovoren. Supetalentirani britanski teškaš trenutno je šesti u poretku izazivača teške kategorije, a s velikim zanimanjem popratit će meč za titulu koji nas čeka 4. ožujka (treći mjesec).

Ciryl Gane i Jon Jones borit će se za upražnjeni tron, a Jonesu će to ujedno biti i debi u teškoj kategoriji. ‘‘Bones‘‘ se nije borio tri godine i bit će više nego zanimljivo vidjeti kako će izgledati u teškoj kategoriji. Puno je onih koji vjeruju da će njegove vještine i brzina biti nepremostiva prepreka za ostale teškaše, ali Tom Aspinall smatra da če Jones u teškoj kategoriji zapravo izgubiti svoje glavne adute.

‘‘On je imao ogromnu prednost u rasponu ruku naspram ostalih poluteškaša. Često je dolazio do rušenja zbog duljine svojih ruku. Ne diskreditiram njegovo hrvanje, njegove vještine su sjajne. Ali nevjerojatna je prednost koju je dobivao svojom veličinom u poluteškoj kategoriji. Među teškašima, on je prosječne veličine. Mislim da neće imati takve prednosti nad borcima svoje visine i duljine.‘‘, rekao je Aspinall u razgovoru s Jamalom Niazom, a zatim je otkrio kako mu se ipak teško odlučiti za pobjednika.

‘‘Ali ni Ciryl Gane nije tipični baš tipični teškaš. On posjeduje sjajan rad nogu i jako dobar osjećaj za distancu. Ovo je uistinu zanimljiv meč, ali tko će biti pobjednik? Mislim da ne možete odabrati pobjednika u meču dvojice teškaša‘‘, dodao je Tom.

Izuzev borbe Jona Jonesa i Ciryla Ganea, jedan od najuzbudljivijih UFC mečeva ove godine bit će onaj između Michaela Chandlera i Conora McGregora. Trenutno nije poznato kada nas čeka taj dvoboj, ali vrlo vjerojatno u posljednjem kvartalu ove godine. Dok je Aspinall silno uzbuđen zbog obračuna u teškoj kategoriji, Chandler i McGregor ne pobuđuju mu prevelik interes.

‘‘Iskreno, nisam tako zainteresiran. Pogledat ću borbu, ali nekako me McGregor više ne interesira. Puno je interesantnijih mečeva od tog. Ovaj obračun teškaša nešto je što me jako zanima, kao i londonski event na kojem će se boriti Leon Edwards (protiv Kamarua Usmana). Mogao bih cijeli dan nabrajati i barem je 20 mečeva koji me više zanimaju. Hoću li pogledati Conora i Chandlera? Hoću, ali otkažu li tu borbu, neću biti uzrujan zbog toga.‘‘, rekao je Aspinall.

Njegov kompletan intervju u kojem se dotaknuo i svog povratka u kavez, možete pogledati ispod ovog teksta.

Linker
20. travanj 2024 19:22