UFC

Jon Jones ‘ušutkao‘ Toma Aspinalla: ‘Mnogi tipovi trebali su biti ‘sljedeća velika stvar‘, ali samo jedan je Jon Jones‘

Jon Jones

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Prvak UFC-ove teške kategorije napokon se oglasio na prozivke Toma Aspinalla

‘‘Mislim da bi Jonu Jonesu trebali oduzeti titulu, ako ću biti iskren. Svi ostali ostanu bez titule kad pretrpe tako tešku ozljedu. Ne vidim zašto je pojas još kod njega, ne razumijem. Ja bih trebao biti pravi prvak. Prekinite štititi vašeg dečka Jona Jonesa. Ako je ozlijeđen, neka se makne s puta, a borit ćemo se Stipe i ja.‘‘

Ovo su riječi Toma Aspinalla, a izrekao ih je prije dva tjedna gostujući u podcastu Michaela Bispinga. Privremeni prvak UFC-ove teške kategorije proteklih tjedana bio je vrlo glasan u medijima i na sve načine pokušava uvjeriti UFC-ove čelnike da Jonesu oduzmu pojas.

Podsjećamo, Jon Jones pretrpio je ozljedu prsnog mišića krajem desetog mjeseca ove godine i morao je otkazati nastup na UFC 295 eventu. ‘‘Bones‘‘ je trebao braniti pojas protiv Stipe Miočića, ali zbog teške ozljede koju je Jon pretrpio, taj meč vjerojatno nećemo gledati do ljeta 2024. godine.

Aspinalla muči činjenica da će podosta dugo čekati napad na titulu i vjerojatno će morati i braniti status privremenog prvaka, prije nego dobije priliku osvojiti pojas. Unatoč njegovim vapajima, Dana White prije nekoliko dana odbacio je mogućnost ikakvog oduzimanja Jonesove titule i potvrdio je kako će UFC čekati Jonesov povratak, a zatim ćemo gledati meč Miočića i Jonesa.

No, što Jon Jones ima za reći u cijeloj ovoj priči? Jedan od najvećih boraca u povijesti ovog sporta, napokon se oglasio, a putem Twittera je ‘‘opleo‘‘ po Aspinallu.

‘‘Već 15 godina borim se s najtežom mogućom konkurencijom. Tijekom pripremnog kampa za obranu titule, prvi put u karijeri pretrpio sam tešku ozljedu koja iziskuje operaciju. Sada neke novajlije inzistiraju da mi se oduzme pojas. Nula pobjeda nad legendama, nula obrana titule, a već misli da može naređivati Dani Whiteu, to je urnebesno. Tijekom 15 godina svoje karijere, gledao sam mnoštvo tipova koji su trebali biti ‘sljedeća velika stvar‘. Ali samo jedan je Jon Jones i to nikada nemojte zaboraviti.‘‘, poručio je Jones.

Zanimljivo je da se vrlo brzo oglasio i sam Tom Aspinall. Engleski teškaš ne planira nastavljati ovu prepirku i ukratko je poručio:

‘‘U pravu si. Oprosti, Jone.‘‘, napisao je Aspinall.

Naravno, postoji mogućnost da je Aspinall sarkastičan, ali nakon Whiteove nedavne izjave, Aspinall je vjerojatno i sam svjestan da neće dobiti ono čemu se nadao. Preostaje mu čekati da Jones i Miočić odrade posao, a onda će doći red i na odličnog engleskog teškaša.

Linker
02. svibanj 2024 23:43