UFC

Topurijin trener udijelio savjet Volkanovskom: ‘Neka prvo pobijedi neku lakšu borbu, a onda neka ide na revanš protiv Topurije‘

Ilia Topuria vs. Alexander Volkanovski 

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Kako god, Volkanovski će sada uzeti nužnu pauzu i pokušati se u potpunosti oporaviti od ta dva nokauta koja je u posljednje vrijeme doživio

Još jedan težak poraz nokautom doživio je bivši prvak perolake kategorije, Alexander Volkanovski. Ovoga puta ga je Ilia Topuria nokautirao u drugoj rundi i oduzeo mu titulu, te se ispostavilo točnim ono na što ga se mjesecima upozoravalo – a to je da se prerano vratio nakon nokauta od Makhacheva.

Najavio je ovoga puta Volkanovski nešto dužu pauzu, ali nakon nje odmah želi ponovno napasti titulu neovisno o tome tko će ju držati. Jorge Climent, Topurijin trener, savjetovao je bivšem prvaku da ne ide direktno na njegovog borca, nego da prihvati prije toga neki lakši meč.

‘‘Vjerujem da Volkanovski zaslužuje revanš zbog svega što je učinio za ovaj sport. Plus, te ‘short notice‘ borbe koje je uzimao. Kako god, da sam ja njegov prijatelj ili da sam u njegovom timu, rekao bih mu da se opusti. Rekao bih mu da uzme neku lakšu borbu i da stane na noge, dok se opet ne bude osjećao dobro. Neka pobijedi, a onda neka opet ide na Topuriu. To bi mu bila najpametnija stvar koju može učiniti. Opet, da sam mu prijatelj, to bih mu preporučio‘‘, rekao je Climent u intervjuu za MMA Junkie.

Na kraju je još rekao kako Volkanovski zaslužuje revanš, ali da nije fer zbog toga što ima dva uzastopna poraza i to nokautima.

Kako god, Volkanovski će sada uzeti nužnu pauzu i pokušati se u potpunosti oporaviti od ta dva nokauta koja je u posljednje vrijeme doživio, a prebrzo vraćanje u kavez ga je vrlo vjerojatno koštalo titule.

Linker
24. travanj 2024 16:03