UFC

Trener smatra kako Jones vrijedi 50 milijuna dolara honorara: ‘Borac poput njega treba UFC-u!‘

Jon Jones
 Sean M. Haffey/Getty Images/Profimedia
Razni su stavovi oko toga koliko je uistinu vrijedna borba Jona Jonesa i Francisa Ngannoua

Sve se više čini kako Jon Jones nema namjeru popustiti po pitanju svojih financijskih zahtjeva za borbu protiv Francisa Ngannoua. On ne želi samo najveći honorar u povijesti UFC-a, nego honorar kakvog do sada od UFC-a javno nije zatražio niti Conor McGregor. Ukratko, čini se da bez deset milijuna dolara na misli niti započinjati razgovore.

Svoj stav o cijeloj situaciji ima i jedan od njegovih glavnih trenera, Mike Winkeljohn. On je tijekom gostovanja na Submission Radiju tu borbu nazvao najvećom u povijesti UFC-a. Čak ju je usporedio s nekim od najvećih borbi Floyda Mayweathera, uvjeren da ista prodanim prijenosima može parirati rekordima najuspješnijih i najbogatijeg boksača u povijesti.

"Ova borba mogla bi vrlo lako biti velika kao svojevremeno neki Mayweatherovi mečevi. Koliko je Mayweather zarađivao? Sto milijuna? No, on je bio sam svoj promotor, tako da Jon nešto mora podijeliti s UFC-om. No, ne vidim zašto ne bi dobio 50 milijuna dolara za tu borbu. UFC bi u tom slučaju svejedno zaradio i bio mi u stanju platiti sve što treba te krenuti naprijed. UFC-u treba superzvijezda poput Jonesa. Conor McGregor je jedno vrijeme bio taj čovjek, no on je pao. Takva velika imena su ono što UFC-u donosi novce", rekao je Winkeljohn, čovjek koji u potpunosti podržava zahtjeve svog borca, nastavivši:

"Gledajte, svi znamo da je Dana najbolji na svijetu u ovom poslu, nema nikakve sumnje oko toga. I to je tako s razlogom. Isto kao što je s razlogom i Jon Jones najbolji borac svijeta. Svatko od njih želi nekim svojim putem. I to je sad ova igra. Jon ima dvije igre. Jedna je borba protiv Francisa, a druga je igra s UFC-om. Na UFC-u je da odluče koliko PPV-a žele prodati i koliko im Jon vrijedi. S druge strane, Jon mora odabrati koja je točka vrijedna rizika i na kojoj može dobiti motivaciju za nastaviti i riskirati svu ostavštinu koju već ima, a to je ta da je on najbolji koji se ikad bavio ovime. Uvijek postoji taj rizik. Sad je samo pitanje koliko je novca potrebno da bi on bio spreman prihvatiti taj rizik."

UFC i dalje ima drugu opciju za Francisa Ngannoua, u liku Derricka Lewisa te je Dana White najavio kako će oni raditi na toj borbi sve dok se Jon Jones ne odluči sam javiti. A znamo kako onaj koji se prvi javi automatski sam spušta svoju cijenu. Da bi pregovori samo krenuli, netko mora popustiti, za sada ne možemo pretpostaviti tko bi to mogao biti.

Linker
18. travanj 2024 16:50