UFC

Trilogija između Gaethjea i Poiriera na pomolu? ‘Jedan drugog smo nokautirali, sada smo 1-1‘

Dustin Poirier

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Ciljao je na titulu, a sada se ponovno udaljio od nje

Nakon više od pet godina gledali smo revanš jednog od najboljih mečeva 2018. godine. Tada je pobjedu nokautom odnio Dustin Poirier u četvrtoj rundi, a borci su bili nagrađeni bonusom za borbu večeri. Sada, pet godina kasnije, Justin Gaethje je osvetio poraz i nokautirao Dustina Poiriera već u drugoj rundi, te uveličao pobjedu osvajanjem ‘BMF‘ pojasa.

Na konferenciji za novinare Dustin je pokazao koliko mu je teško pao ovaj poraz, te iskazao žaljenje jer nije pokušao borbu završiti u prvoj rundi kada je imao priliku. Priupitan je od strane novinara ima li šanse za to da u skorijoj budućnosti gledamo trilogiju, Dustin je odgovorio istovremeno u uzbuđenom, ali i sjetnom tonu.

"Sada smo 1-1, nokautirali smo jedan drugoga, vidjet ćemo." - odgovorio je Poirier.

Također je rekao da nema trenutnih planova s kime i kada bi se borio, a očito je da mu fali motivacije. Borbu protiv Gaethjea je kako kaže prihvatio jer je znao da je to borba koja donosi puno uzbuđenja i koja može biti jako opasna za njega.

"Prije ove borbe ponudili su mi Beneila (Dariusha), ali mene ta borba nije previše uzbuđivala. Ali kada su mi ponudili ovu borbu osjetio sam se nervozno i to je ono što me svako jutro budi i motivira me. Nije me samo opasnost motivirala, već i činjenica da bi pobjedom stigao do druge ili treće pozicije, što bi mi donijelo priliku za pojas." - zaključio je Dustin.

Nakon ovakvog poraza treba proći neko vrijeme da se borac ohladi, smiri misli i odluči što će dalje s karijerom, tako da Dustinu želimo za sada kvalitetan odmor i oporavak.

Linker
18. svibanj 2024 23:15