UFC

U lipnju se vraća Korean Zombie, čeka ga borba protiv Dana Igea

Chan Sung Jung
 Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
Chan Sung Jung spreman je za svoju prvu borbu nakon poraza koji mu je nanio Brian Ortega

Gotovo pola godine prošlo je od borbe u kojoj je Chan Sung Jung (16-6, 6-3 UFC) uvjerljivo poražen od Briana Ortege, onako kako gotovo nitko nije očekivao. Pet rundi borbe na nogama je T-City dominirao protiv Korejca koji je upravo u tom aspektu borbe trebao imati prednost.

Popularni Korean Zombie nakon toga je razmišljao o odlasku u laku kategoriju, no ipak je odlučio ostati u diviziji unutar koje je gradio cijelu svoju dosadašnju UFC karijeru. Svoj put nazad prema poziciji koja bi od njega mogla napraviti izazivača započet će protiv Dana Igea. Jedan od najatraktivnijih boraca u promociji je prije poraza od Ortege ima vezane nokaut pobjede nad Frankiejem Edgarom i Renatom Moicanom.

Ige (15-3, 7-2 UFC) je prošle godine porazom od Calvina Kattara ostao bez niza od šest pobjeda, kojim je postao član Top 10 poretka, prije nego se prošlog mjeseca vratio impresivnom nokautom pobjedom nad Gavinom Tuckerom. Timski kolega Khabiba Nurmagomedova trenutno se tako nalazi na osmom mjestu ljestvice izazivača perolake kategorije, dok se njegov korejski protivnik nalazi tri pozicije iznad njega.

Ova borba potvrđena je kao "main event" UFC Fight Night 190 priredbe, koja će se održati 19. lipnja. Za istu smo jučer najavili novi nastup Alekse Čamura, a zanimljivo zvuči i borba Matta Browna protiv Dhiega Lime.

Linker
20. travanj 2024 07:52