UFC

Vraća se i Demian Maia, Muhammad prihvatio okršaj protiv BJJ ikone

Demian Maia
 Stephan Eilert/AGIF/AGIF via AFP
Drugi najstariji borac na UFC rosteru uskoro će odraditi novu borbu

Nakon što je u ožujku prošle godine poražen od Gilberta Burnsa, Demian Maia (28-10, 22-10 UFC) je otkrio kako namjerava odraditi svoj UFC ugovor do kraja, a onda se vjerojatno umiroviti. Na njemu mu je ostala još jedna borba, za koju je prošle godine izrazio želju odraditi ju protiv Diega Sancheza ili Donalda Cerronea. Ipak, tu mu želju UFC nije ostvario.

Umjesto toga, Maia će imati itekako ozbiljan ispit, budući da je uparen s Belalom Muhammadom (18-3, 9-3 UFC). Muhammad je tako uspio dogovoriti borbu vrlo brzo nakon nesretnog krajnjeg ishoda borbe koju je prošlog mjeseca odradio protiv Leona Edwardsa. Ista je prekinuta i poništena nakon nenamjernog uboda u Belalovo oko. Tražio je on da se borba ponovi, no UFC je Edwardsa odlučio upariti s Nateom Diazom, a njemu namijeniti legendu. Inače, prije borbe protiv Edwardsa, Muhammad je slavio u osam od posljednjih devet borbi.

43-godišnji Maia, koji je ujedno drugi najstariji borac na cijelom UFC rosteru, je u međuvremenu najavio kako bi u slučaju pobjede bio spreman potpisati ugovor na još jednu borbu, s ciljem da postane borac s najviše pobjeda u UFC povijesti. Trenutno je na 22, a jednu više od njega ima Donalda Cerrone. Cerrone će u međuvremenu svoj rezime moći popraviti, budući da ga 8. svibnja čeka borba protiv Diega Sancheza. UFC je tim putem upario dva borca koji su bili najveća Demianova želja za protivnika.

Borba odlazi na UFC 263 priredbu koja se održava 12. lipnja, a za sada nije poznato gdje bi to moglo biti. Trenutno kao glavna borba kotira revanš Deveisona Figuirera i Brandona Morena, no nije isključeno da UFC ovdje ubaci još neku borbu za titulu, koja bi preuzela primat. Maia je inače trenutno osmi borac ljestvice izazivača velter kategorije, dok se njegov naredni protivnik nalazi pet pozicija ispod njega.

Linker
20. travanj 2024 09:32