UFC

UFC 261 održat će se pred punim tribinama, dodana i spektakularna glavna borba

Kamaru Usman vs. Jorge Masvidal
 Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
Bitka za Floridu bit će prva UFC-ova ‘post-COVID‘ priredba s gledateljima u dvorani

Veliku vijest otkrio je danas UFC, posebno za sve one kojima nedostaju oni stari dobri uvjeti održavanja sportskih priredbi. Naime, poznato je kad će najveća svjetska MMA promocija održati svoju prvu ovogodišnju priredbu pred rasprodanim tribinama. Zapravo, prvu od ožujka prošle godine, prije nego je pandemija promijenila svijeta kakav poznajemo. Kao takva je potvrđena UFC 261 priredba, koja je na rasporedu 24. travnja. No, mjesto održavanja neće biti Teksas, kao što se moglo očekivati.

UFC odlazi u istu dvoranu koja mu je prva pružila priliku vratiti se i organizirati priredbe, tim putem pred praznim tribinama. Riječ je o Jacksonvilleu i Vystar Veterans Mmemorial Areni, gdje je u svibnju prošle godine održan UFC 249 te nakon njega još dvije priredbe. Razlika je što će ovog puta UFC iskoristiti odluku o ukidanju mjera te će u dvorani biti 15 tisuća gledatelja s plaćenom ulaznicom.

Da bi spektakl, koji je već do sada imao potvrđene dvije borbe za titulu, bio još veći, dobili smo i novu glavnu borbu. U pitanju je prava bitka za Floridu, budući da će se za titulu velter kategorije boriti Kamaru Usman i Jorge Masvidal. Bit će to revanš njihovog dvoboja iz srpnja prošle godine, u kojem je Usman slavio jednoglasnom sudačkom odlukom. Masvidal je tu borbu prihvatio samo tjedan dana prije održavanja, a Usman je već ranije ove godine zatražio priliku savladati ga još jednom i time riješiti sve dvojbe. Masvidal je strpljivo čekao tu priliku, bez da je ugovarao neku drugu borbu, iako su mu se neke čak i službeno nudile.

UFC 251 priredba, koju su prošle godine predvodili, bila je financijski najuspješnija priredba u 2020. godine (zajedno s UFC 246), budući da je prodano jedan milijun i 300 tisuća prijenosa. Tako da UFC ne sumnja u još jedan uspjeh, a ovog puta mogli bi u promotivne svrhe iskoristiti i lokalni rivalitet. Naime, Masvidal je dugogodišnji član American Top Teama, dok je Usman potekao iz Blackzilliansa, a malo je reći kako su između te dvije dvorane odnosi bili loši. Nakon gašenja Blackzilliansa, oni više nisu tako izraženi, iako je većina boraca zajedno s trenerom Henrijem Hooftom završila u Hard Knocks 365 dvorani, koju je upravo Hooft osnovao.

Spomenuli smo i dvije ranije ugovorene borbe za titulu na ovoj priredbi. One će se održati u ženskoj muha i slamka kategoriji. Valentina Shevchenko titulu će braniti protiv Jessice Andrade, dok će Weili Zhang pokušati zaustaviti povratak na tron Rose Namajunas.

UFC nema namjeru ništa prepustiti slučaju oko priredbe kojom se namjeravaju vratiti na staro te nakon toga nastaviti što dulje mogu na isti način. UFC 261 bit će ogroman spektakl i jedna od najvažnijih priredbi u povijesti promocije.

Linker
15. travanj 2024 14:04