UFC

UFC 279 u velikim problemima! Khamzat Chimaev debelo je prekoračio težinsku granicu velter kategorije

Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Ufc)
Velike su šanse da se glavna borba večeri otkaže nakon službenog vaganja

Taman kad se činilo kako sve teče po planu što se UFC 279 eventa tiče, odnosno nikakvih otkazivanja nije bilo zbog ozljeda i sličnih razloga, ukazao se Khamzat Chimaev i službeno vaganje.

Ariel Helwani već pri samom početku službenog vaganja iznio je informaciju da se Chimaev muči sa skidanjem kilaže, no čekao se Khamzatov službeni izlazak na vagu. 40-ak minuta prije završetka vaganja, Chimaev je stupio na vagu.

Svi su nestrpljivo iščekivali čitanje rezultata, a Khamzatova službena kilaža šokirala je sve prisutne. 178,5 ‘‘pounda‘‘ (80,97 kg) pokazala je vaga, a to je čak 7,5 ‘‘pounda‘‘ (3,40 kg) iznad gornje granice velter kategorije.

Nate Diaz s druge strane stao je na vagu nešto ranije i težio je 171 ‘‘pounda‘‘. Time je Nate svoj zadatak obavio, a trenutno nije poznato što će biti s borbom. Radi se o ogromnom prekoračenju gornje granice i trenutno nam preostaje čekati informacije o samoj borbi.

Nameću se pitanja hoće li Diaz pristati boriti se s toliko težim protivnikom i hoće li komisija uopće dopustiti održavanje ovog meča. Također, bit će zanimljivo vidjeti ima li UFC alternativu u slučaju da Chimaevu bude zabranjen nastup na sutrašnjem UFC 279 eventu.

Nastavak vaganja i službeni UFC-ov ‘‘Weigh-in‘‘ show možete pratiti OVDJE, a tu ćete vjerojatno najprije dobiti informacije o samom održavanju meča između Diaza i Chimaeva.

Linker
26. travanj 2024 16:06