UFC

UFC 287 ostao bez jako dobre borbe: Michael Chiesa ipak se neće vratiti ovaj vikend

SEATTLE, WASHINGTON - NOVEMBER 07: UFC Mixed Martial Arts fighter and sports analyst Michael Chiesa holds a cold bottle of Modelo Beer while standing in the ring as Modelo, UFC and Rebuilding Together renovate Cappy‘s Boxing Gym on November 07, 2021 in Seattle, Washington. Mat Hayward,Image: 642388167, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Mat Hayward/Getty images/Profimedia

 MAT HAYWARD/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Mat Hayward/getty Images/profimedia
‘‘Maverick‘‘ se trebao boriti protiv Jinglianga, ali kineski borac morao je otkazati nastup

Nažalost, ovotjedni UFC 287 event ostao je bez nastupa jednog zvučnog borca koji se u kavez trebao vratiti nakon dulje pauze. Michael Chiesa (18-6-0) trebao se boriti protiv Lija Jinglianga, ali kineski borac prije nekoliko dana otkazao je nastup zbog ozljede kralježnice i Chiesin povratak u kavez je zasad odgođen.

‘‘Mavericku‘‘ se tražio zamjenski protivnik, spominjao se Joaquin Buckley kao borac koji će uskočiti na ‘‘short notice‘‘, ali u konačnici UFC nije uspio pronaći protivnika i Chiesa je jučer u MMA Houru potvrdio da je definitivno otpao s programa u Miamiju.

‘‘Pričalo se o tome da ću ostati u sklopu programa, a neću imenovati borce koji su odbili meč, jer radilo se o problemima s vizom, a neki tipovi nisu mogli skinuti kilažu. Nisam tip koji će sada javno iznositi tko je odbio meč. Niko Price je lobirao da uskoči i njega želim pohvaliti. Bio je spreman uskočiti, ali UFC očito ima neke druge planove za njega.‘‘, otkrio je Chiesa.

Event je tako ostao na ukupno 13 mečeva, ako ne bude još nekih otkazivanja u tjednu uoči eventa, a nadamo se da neće. Naravno, uvijek postoji realna mogućnost da netko otkaže nastup zbog problema sa skidanjem kilaže, a službeno vaganje je u petak.

Chiesa će se morati strpiti još neko vrijeme za svoj prvi nastup od 11. mjeseca 2021. godine. ‘‘Maverick‘‘ je tada izgubio od Seana Bradyja i bio je to drugi Chiesin poraz zaredom, nakon što ga je iste godine porazio i Vicente Luque. Chiesa je prije toga bio u nizu od četiri uzastopne pobjede, a nanizao je vrlo respektabilna imena u tom nizu. Redom je dobivao Carlosa Condita, Diega Sancheza, Rafaela dos Anjosa i Neila Magnyja.

Što se Jinglianga tiče, on je na svom Instagram profilu podijelio snimku na kojoj je vidljiva ozljeda njegove kralježnice, a kao razlog ozljedi istaknuo je rigorozne trening metode kojima se podvrgnuo, a posebno se posvetio BJJ i hrvačkim treninzima.

Bol je ipak postajala sve većom i više nisu pomagale niti tablete protiv bolova i fizikalne terapije. Postoji mogućnost da će Jingliang morati i na operaciju kralježnice, ali još uvijek čeka na konačnu odluku liječničkog tima.

Linker
20. travanj 2024 22:29