UFC

UFC 290 event ostao bez jednog sjajnog meča: Deiveson Figueiredo nije dobio dopuštenje za nastup

Deiveson Figueiredo

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove muha kategorije još se nije u potpunosti oporavio od prošlog nastupa

Nedavno smo pisali kako je UFC 290 dobio nekoliko sjajnih borbi na programu i da se radi o naizgled fantastičnom ‘‘fight cardu‘‘ na eventu koji nas čeka 8. srpnja (sedmi mjesec). Zasad su potvrđene dvije borbe za pojas. Alexander Volkanovski borit će se protiv Yaira Rodrigueza u meču za titulu prvaka u perolakoj kategoriji, a Brandon Moreno pojas u muha kategoriji branit će protiv Alexandrea Pantoje.

Tu su još i mečevi između Roberta Whittakera i Dricusa Du Plessisa, zatim onaj između Jalina Turnera i Dana Hookera, između Seana Bradyja i Jacka Della Maddalene itd. Međutim, jedan sjajan meč zakazan za taj event morao je biti otkazan.

Deiveson Figueiredo trebao se boriti protiv Manela Kapea na UFC 290 eventu, ali sinoć je došla vijest kako se taj meč ipak neće održati. Naime, Deiveson Figueiredo nije dobio dopuštenje liječnika za nastup na tom event, iako je više od dva mjeseca preostalo do eventa. Figueiredo se u prvom mjesecu borio protiv Brandona Morena, a taj meč izgubio je prekidom nakon treće runde zbog zatvorenog oka.

‘‘Još uvijek sam ozlijeđen. Tražio sam borbu, rekao sam svom menadžeru da se želim boriti, ali nakon što su mi ugovorili meč, razgovarao sam sa svojim fizikalnim terapeutom i oftalmologom, a oni su mi rekli da moj vid još uvijek nije na 100 posto. Ima dana kad vidim normalno, ali ponekad mi vid nije okej, posebice nakon treninga. Stoga su odlučili da se držim šestomjesečne medicinske suspenzije koju su mi izrekli nakon UFC 283 eventa.‘‘, otkrio je Figueiredo za Trocacao Franca podcast.

Brazilac je tako definitivno otkazao taj nastup, ali u nastavku razgovora je izjavio kako mu zapravo nije bilo jasno zašto ga je UFC upario se devetorangiranim izazivačem u kategoriji, iako je Figueiredo na prvom mjestu u poretku izazivača muha kategorije.

‘‘Moram priznati da mi nije bilo jasno. Nadam se borbi protiv top 5 borca. Kai-Kara France je netko s kime se želim boriti, ali on trenutno ima ugovoren meč protiv Amira Albazija. Tu je i onaj tip koji je nokautirao Matheusa Nicolaua (Brandon Royval), još jedan sjajan protivnik za mene. Nadam se da će mi UFC dati nekog od tih tipova. Ne tražim napad na titulu, nego protivnika iz top 5.‘‘, poručio je Figueiredo.

Definitivno Figueiredo i zaslužuje meč protiv nekog od top izazivača, a nadamo se da će se u kavez vratiti što prije, jer radi se o jednom od najuzbudljivijih boraca UFC-ove muha kategorije.

Linker
20. travanj 2024 07:45