UFC

UFC 298 ostao bez sjajnog meča: Ikram Aliskerov otkazao je nastup, poznat je i razlog otkazivanja

Ikram Aliskerov

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Sjajni dagestanski borac propustit će UFC-ov event u Anaheimu

Podosta u sjeni velikog UFC 297 eventa, ostala je vijest o otkazivanju odličnog meča koji se trebao održati na UFC 298 eventu. UFC 298 na rasporedu je 17. veljače (drugi mjesec), a priredbu će predvoditi Alexander Volkanovski i Ilia Topuria.

Bit će tu još odličnih mečeva kao što je meč između Geoffa Neala i Iana Garryja ili onaj između Meraba Dvalishvilija i Henryja Cejuda. Puno pažnje sigurno će privući obračun Roberta Whittakera i Paula Coste, ali MMA fanovi jako su se radovali i novom nastupu Ikrama Aliskerova.

Fantastični Dagestanac (15-1-0, 2-0 UFC) oduševio je u svoja prva dva nastupa pod okriljem UFC-a. Nokautom u prvoj rundi Aliskerov je okončao oba meča, a porazio je Phila Hawesa i Warlleyja Alvesa. Aliskerov se na UFC 297 eventu trebao boriti za ulazak u top 15, jer njegov protivnik Anthony Hernandez zauzima 13. mjesto u poretku izazivača.

Nažalost, taj meč nećemo gledati. Ikram Aliskerov otkazao je nastup u Anaheimu, a razlog je infekcija stafilokokom s kojom se prema vlastitim navodima bori već četiri tjedna.

‘‘Četiri tjedna pokušavam izliječiti lakat, ali infekcija nije popustila. Moj tim i ja odlučili smo povući se iz borbe. Pokušat ću se uskoro vratiti.‘‘, napisao je Aliskerov na svom Instagram korisničkom računu.

Dobra je vijest da su UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ brzo pronašli zamjenskog protivnika. Ruski borac Roman Kopylov uskače kao zamjena, a neki od vas možda se sjećaju kako su Kopylov i Hernandez imali zakazan meč prošle godine. 16. rujna (deveti mjesec) trebali su se obračunati, ali Hernandez se ozlijedio i Josh Fremd uskočio je kao zamjena.

Kopylov je inače nokautirao svoja posljednja četiri protivnika, dok je Anthony Hernandez također u nizu od četiri uzastopne pobjede, ali jednu je upisao na bodove. Bit će ovo odličan meč, ali ostaje žal jer nećemo gledati Ikrama Aliskerova na djelu.

Linker
01. svibanj 2024 04:12