UFC

UFC 301 ostaje bez borbe: Francuski borac nije u stanju kročiti u oktogon, a kamoli boriti se

William Gomis

 UFC screenshot
Francuska borilačka nada očito je ’pretjerala’ u procesu skidanja kilograma, a zbog svog stanja vjerojatno neće nastupiti

Kako povjerljivi izvor MMA Junkie portala saznaje William "The Jaguar" Gomis (13-2, 3-0 UFC) najvjerojatnije neće nastupiti na priredbi ovog vikenda. UFC još nije službeno "otkazao" borbu, ali navedeni izvori iz Brazila potvrđuju ovu nesvakidašnju situaciju u kojoj je kako smo jučer pisali navedeni borac skinuo previše kilograma za svoju perolaku kategoriju odnosno samu granicu koja iznosi do 66.5 kilograma. Ovu informaciju je prvi prenio francuski list LaSueur, a još čekamo službeni UFC dopis.

Njegov protivnik ovog puta je trebao biti "domaćin" Brazilac Jean Silva (12-2) koji je trebao pred svojom publikom pokušati iznenaditi iskusnijeg Francuza, ako pričamo o iskustvu u samom UFC-u.

Gomis ne zna za poraz još od 2016. godine, a u UFC-u je nanizao tri odlučne pobjede. Zadnji na njegovoj listi "odstrela" bio je njegov sunarodnjak Yanis "The Desert Warrior" Ghemmouri (12-2), a borba održana u rujnu prošle godine završena je prekidom nožnim udarcem u tijelo u trećoj rundi.

Linker
12. svibanj 2024 01:24