UFC

UFC bonusom nagradio borca koji želi kupiti nova invalidska kolica svojoj majci

Douglas Silva de Andrade

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Brazilski borac bio je poprilično emotivan na konferenciji za medije

Poznati su svi dobitnici bonusa na UFC 271 priredbi. Ukupno šestero boraca došlo je do pobjede prekidom i čelnici UFC-a nisu imali lak zadatak prilikom odabira. Međutim, bilo je jasno kako Taija Tuivasu i Jareda Cannoniera čekaju bonusi, nakon što su obojica došli do najvećih pobjeda u dosadašnjim karijerama.

Jared Cannonier brutalnim ''GNP-om'' završio je Dereka Brunsona krajem druge runde i time si je osigurao napad na pojas srednje kategorije. ''Killa Gorilla'' laktom je višestruko puta ispogađao uzdrmanog Brunsona i borba je tu završila. Što se udaraca laktom tiče, svoj trenutak imao je i Tai Tuivasa.

''Bam Bam'' je također nokautirao svog protivnika u drugoj rundi. Australac je laktom u bradu pogodio Derricka Lewisa i na taj način nokautirao je UFC-ovog rekordera kad je broj pobjeda nokautom u pitanju (13). Cannonier i Tuivasa nagrađeni su bonusom za najbolju izvedbu večeri i obojica kući odlaze s dodatnih 50 tisuća dolara. Tuivasi je ovo treći uzastopni bonus za najbolju izvedbu i ukupno četvrti, dok je Cannonier bonuse osvajao pet puta. Četiri puta za izvedbu, a jednom za najbolji meč večeri.

50 tisuća dolara za sudjelovanje u najboljem meču večeri, odnose Sergey Morozov i Douglas Silva de Andrade. Ovaj potonji, nadao se dobiti dva bonusa, onaj za izvedbu te ovaj za najbolji meč večeri. Time bi Brazilac uprihodio 100 tisuća dolara bonusa, no UFC ga je nagradio ipak samo jednim bonusom. Douglas Silva de Andrade, na konferenciji za medije nakon borbe, objasnio je zašto se nadao dvama bonusima.

''Ako dobijem oba bonusa, pružit ću svojoj majci najbolji mogući život. Ona treba nova invalidska kolica. Želim se riješiti i plaćanja stanarine te kupiti kuću. Upravo sam dobio i dijete. Zbog svega toga sam ovdje, kako bih dobio bonuse da pružim bolji život svojim roditeljima i djetetu.'', objasnio je 36 godišnji Brazilac koji se zatim i rasplakao, a uspio je opisati i što majka znači u njegovom životu.

''Ona mi je sve. Imala je težak život kako bi pomagala meni i mojoj sestri. Teško je biti ovdje i iskazati koliko je ona velika za mene. Riječima ne mogu objasniti što mi ona znači.'', dodao je Andrade.

Inače, UFC-ov bantamaš upisao je veliku pobjedu na sinoćnjoj priredbi. Sergey Morozov dominirao je prvom rundom, a jedan od sudaca bodovao je tu rundu 10-8 u korist Kazahstanca. Međutim, Andrade je pokazao srčanost i došao je do pobjede submissionom (RNC) u drugoj rundi. Bio je to velik preokret u sjajnom meču te druga uzastopna pobjeda za ovog veterana koji ima ukupno 28 profesionalnih pobjeda, četiri poraza i jedan remi. Pod okriljem UFC-a nastupa od 2014. godine (6-4-0). Ovo mu je treći bonus u UFC karijeri.

Linker
16. travanj 2024 22:03