UFC

Jared Cannonier uništio Dereka Brunsona i poručio: ‘Dana, ja sam idući na redu!‘

Jared Cannonier

 Steven Ryan/Getty images/Profimedia
Trećerangirani izazivač UFC-ove srednje kategorije odradio je kvalitetan nastup u Houstonu

Nije tajna kako je meč između Dereka Brunsona i Jareda Cannoniera trebao odrediti idućeg izazivača za pojas u srednjoj kategoriji. Bila je to borba trećerangiranog (Cannonier) i četvrtorangiranog izazivača u poretku UFC-ove srednje kategorije, a pobjedniku bi trebao biti zagarantiran ''title shot''.

Derek Brunson najavljivao je kako će pobijediti Cannoniera, potom Adesanyju i onda će se mirno umiroviti. Ipak, Jared Cannonier poremetio mu je plan. ''Killa Gorilla'' nokautirao je Dereka Brunsona pred kraj druge runde i tako si je osigurao napad na pojas prvaka.

Treba priznati kako je Cannonier prošao kroz podosta problema u prvoj rundi. Brunson je bio nevjerojatno uporan s pokušajima rušenja, no Jared ih je jako dobro branio. Čak i kada je Brunson imao uspjeha u svojim pokušajima, Cannonier bi se brzo pridigao. Ipak, krajem prve runde, Brunson je sjajno pogodio desnicom, uzdrmao je Cannoniera i imao je jako opasan pokušaj gušenja (RNC). Jared je ostao miran do kraja runde i preživio je tešku sekvencu.

Sabrao se Cannonier u drugoj rundi, dok je Brunson vidljivo opadao nakon niza neuspješnih hrvačkih pokušaja. Cannonier je podizao tempo i bio je svjestan kako je u zaostatku nakon prve runde. Tijekom jedne od razmjena u klinču, Cannonier je sjajno pogodio laktom i to je bio početak kraja za Brunsona. ''Killa Gorilla'' prepoznao je situaciju i nastavio je napadati serijom raznih udaraca. Brunson je ubrzo završio na podu, a Cannonier je brutalnim udarcima laktom dovršio posao.

Brunson je na koncu pretrpio poprilično težak poraz i vjerojatno nikada neće napasti UFC-ovu titulu. Derek je najavio kako će nakon ovog meča odraditi još jedan, neovisno o ishodu borbe protiv Cannoniera. Kako se čini, to će biti oproštaj Dereka Brunsona od MMA-a.

37-godišnjeg Cannoniera s druge strane, čeka meč karijere. Naime, Jared je u intervjuu nakon borbe, poručio Dani Whiteu kako je upravo on idući na redu i da nema apsolutno nikog drugog tko može dobit priliku prije njega. White se složio i Cannonier se može okrenuti ka meču protiv Israela Adesanyje, koji je danas po četvrti put obranio pojas srednje kategorije.

Linker
19. travanj 2024 15:54