UFC

UFC ima novog ‘pound-for-pound‘ kralja, Jon Jones pao na drugo mjesto

Jon Jones
 RONALD MARTINEZ/Getty images/Profimedia
Posljednji Jonesov incident negativno je djelovao na njegov status kod poslodavca

Iako se nije borio još od vremena dok smo koronavirus poznavali tek kao tek još jedan kineski problem, Jon Jones zadržavao je poziciju prvog borca UFC-ove "pound-for-pound" ljestvice. Zapravo, tu poziciju nije držao tek par mjeseci, između posljednje borbe Khabiba Nurmagomedova i njegovog umirovljenja par mjeseci kasnije, nakon čega je Dagestanac uklonjen s ljestvice. Unatoč tome što je upitno kad će se Jones ponovno boriti, njegov status najboljeg borca svijeta nije bio ugrožen. Sve do sada.

Vjerojatno vezano uz posljednji incident u Las Vegasu i uhićenje, o čemu još uvijek ne postoje nikakve detaljnije informacije, Jonesov status sad se promijenio. Na danas objavljenim novim ljestvicama, on se nalazi na drugom mjesto pound-for-pound poretka, odnosno jedan borac ga je preskočio.

Novi UFC-ov "pound-for-pound" kralj je trenutno najdominantniji borac svijeta i prvak velter kategorije, Kamaru Usman. Novo ime je i na trećem mjestu, budući da je Alexander Volkanovski nakon pobjede protiv Briana Ortege očito dobio dovoljno bodova da bi preskočio Israela Adesanyu. Top 10 ove ljestvice još čine Francis Ngannou, Dustin Poirier, Jan Blachowicz, Stipe Miočić, Max Holloway i Charles Oliveira.

Velika promjena dogodila se u bantam kategoriji, gdje je Merab Dvalishvili skočio na šesto mjesto, dok je dosadašnji šestoplasirani borac te njegov protivnik s UFC 266 priredbe, Marlon Moraes, pao na deseto. Dan Hooker je na ljestvici lake kategorije skočio dva mjesta pa tako sad dijeli šesto s Tonyjem Fergusonom, dok je Chris Daukaus od sada sedmi borac ljestvice izazivača teške kategorije, budući da mu je pobjeda nad Shamilom Abdurakhimovim donijela uspon od tri pozicije. Još vrijedi spomenuti i uspon od tri mjesta na ljestvici ženske muha kategorije za Tailu Santos te je ona sad zauzela devetu poziciju.

Sve ljestvice može pogledati OVDJE.

Linker
19. travanj 2024 23:56