UFC

UFC ima novu ‘P4P‘ kraljicu! Amanda Nunes pala je dva mjesta u poretku

Amanda Nunes

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Dustin Poirier također je pao u ‘P4P‘ poretku, a Charlers Oliveira je preuzeo njegovu poziciju

Zanimljive promjene doživjela je UFC-ovu službena ljestvica najboljih boraca i borkinja. Netom održana UFC 269 priredba pružila je određena iznenađenja, kao što je pobjeda Julianne Pene protiv Amande Nunes. Brazilka dugi niz godina drži titulu najbolje borkinje u UFC-u i mnogi ju vide kao najveću u povijesti sporta. Međutim, porazom od Penne, Amanda je izgubila prvu poziciju ja ‘‘pound for pound‘‘ ljestvici koja rangira najbolje borkinje, neovisno o težinskoj kategoriji u kojoj nastupaju.

Novopečena ‘‘P4P‘‘ kraljica je Valentina Shevchenko, prvakinja UFC-ove muha kategorije. Dok se preuzimanje prve pozicije od strane Valentine donekle i očekivalo, zanimljiv je podatak da je Nunes pala na treće mjesto. Pretekla ju je Rose Namajunas, prvakinja slamka kategorije.

Julianna Pena kao prvakinja bantam kategorije skočila je čak sedam mjesta u ‘‘P4P‘‘ poretku i trenutno okupira četvrtu poziciju, odmah iza Amande Nunes koju je upravo porazila.

‘‘P4P‘‘ poredak u muškoj kategoriji također je doživio promjenu. Charles Oliveira pobjedom nad Dustinom Poirierom preuzeo je njegovo peto mjesto, dok je ‘‘Diamond‘‘ skliznuo na Oliveirino dosadašnje osmo. Poirier je doživio pad i u lakoj kategoriji te je sada drugi u poretku izazivača, dok je na prvo mjesto skočio Justin Gaethje.

Zanimljive promjene dogodile su se i u bantam kategoriji. Dominick Cruzom pobjedom nad Pedrom Munhozom skočio je tri mjesta i sada je sedmi u poretku izazivača, dok je Munhoz pao dva mjesta i sada zatvara Top 10. Marlon Vera unatoč činjenici da nije nastupao proteklog vikenda, skočio je tri mjesta i sada je osmi u poretku izazivača unutar bantam kategorije. Iz poretka je uklonjen Cody Garbrandt koji je prešao u nižu kategoriju.

Novo ime u poretku te kategorije jeste ono Seana O‘Malleyja. Nokaut protiv Rauliana Paive i treća pobjeda u nizu postavile su ‘‘Sugara‘‘ na 13. mjesto i 27-godišnjak sada je spreman za rangirane protivnike i pohod ka vrhu kategorije.

Sve ostale promjene i kompletan poredak po kategorijama, možete pogledati OVDJE.

Linker
25. travanj 2024 17:14